![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 3 Dołączył: 22.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc jak przerobic wynik z bazy danych ktory mniej wiecej wyglada tak:
data | login | sum(czas) Tak aby html wygladal mniej wiecej tak - | login1 | login2 | login3 | loginN.. 21.07 | sum1 | sum2 | sum3 | sumN 22.07 |sum.. 23.07 |sum... Wymotalem cos takiego
Prawie ze mi sie udalo tylko ze dane nie trafiaja nadal tam gdzie powinny tzn sumy dla drugiego loginu sa w pierwszej kolumnie itp. Moze jakos inaczej powinienem zapytac mysql o te dane ? Troche sie zakrecilem z tymi tablicami. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 35 Dołączył: 18.07.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu jest pierwszy błąd:
NIE
TAK
Po za tym to:
Powinno raczej wyglądać tak :
Ten post edytował webasek 29.07.2008, 10:06:58 -------------------- "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota,
choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." Albert Einstein Wirtualny Rynek Predykcyjny |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 3 Dołączył: 22.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sry ale wyslalem kod w ktorym wlasnie domieszalem to scalanie stringow ale tym chcialem jedynie upewnic sie ze w kolumnie mam danie nie TYLKO jednej osoby ale kilku.
Thx za ten pierwszy blad. Popatrz bardziej prosze na logike tych petli czy ja to dobrze robie bo wydaje mi sie ze nie w tablicy jest [data] potem [login] a w loginie napchane sa daty tez jako tablica. Wkurzajace jest to ze nie mozna druknac jednej kolumny w html bez zakanczania wiersa. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 35 Dołączył: 18.07.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy musi być to foreach? I czy możesz napisać zapytanie, którym wyciągasz dane?
-------------------- "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota,
choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." Albert Einstein Wirtualny Rynek Predykcyjny |
|
|
![]()
|
|
Nie nie musi kombijuje tylko jak to pokazac w tabelce. Inaczej 'przewymiarowac' wynik z query do htmlowej tablicy z powtorzeniami Self solved: Dodalem wczesniej do 2 roznych tablic daty i loginy ktore beda w tablicy html'owej Potem przeciagnalem to po tablicy z danymi z sql'a w ten sposob
Pewnie daloby sie to zrobic lepiej i byloby fajnie gdyby ktos pokazal przyklad. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 08:42 |