![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie pytanie.. gdyż mam funkcje do tworzenia znaku wodnego na miniaturkach wyglądającą tak:
I teraz pytanie, co zrobić aby można było to uploadować, bo jeśli napisze tak:
To miniaturka się nie ulpoaduje na serwer, a napewno nie jest to wina uploadu, ponieważ kiedy zrobię kod bez robienia znaku wodnego czyli:
To miniaturka wysyła się normalnie, więc co dopisać żeby można było wysyłać tą miniaturkę ze znakiem wodnym. Za pomoc z góry dziękuje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
move_uploaded_file" title="Zobacz w manualu php" target="_manual
pierwszy parametr - ścieżka do pliku, który został uploadowany na serwer drugi paramter - ścieżka do pliku docelowego, w jakim ma zostac zapisany plik uploadowany teraz zastanów sie, czy twoja funkcja watermark() zwraca ścieżkę do uploadowanego pliku? Nie, nie zwraca. Sugestia: najpierw przenieś plik do katalogu docelowego, potem wykonaj na nim robienie znaku wodnego. pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A dokładniej co zmienić
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak:
pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Nie działa. Według mnie dlatego ze to tylko piszemy watermark() a musimy to chyba jeszcze wysłać na serv
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, czy zwróciłeś uwagę ale masz w funkcji watermark():
Czyli nie zapisujesz (na serwerze) nigdzie tego pliku, ale wysyłasz go do użytkownika. jeśli chcesz zapisac obrazek ze znakiem wodnym musisz zrobić tak:
Analogicznie dla PNG. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:03 |