![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Radomsko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cześć wszystkim
przechadzając się po różnych serwisach widziałem w adresie www.jaaks-strona.pl/jakas-podstrona.html mino iż strona w php napisana i tutaj moje pytanie jak w php z pomoca szablonow wygenereowac taki plik html ![]() tzn w php generuje, wrzucam w szablon, a jakis scrypt zapisuje to do pliku html może znacie jakąś klase która się tym zajmuje ![]() ![]() -------------------- Warsztat :: Windows7 / Ubuntu | PHP 5 | MySQL 5 | Eclipse / NetBeans | Opera / Firefox
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mod_rewrite
a teraz gogielki i jechane ;_) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 17 Dołączył: 18.07.2007 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oj cieżko w polskim internecie na ten temat :-) dużo czasu się z tym bawiłem zanim odpaliłem
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oj cieżko w polskim internecie na ten temat :-) dużo czasu się z tym bawiłem zanim odpaliłem ![]() ![]() Tego typu uwagi zachowaj dla siebie, ponieważ nic nie wnoszą do tematu. Całość opiera się jedynie na odkomentowaniu jednej linijki, aby moduł mod_rewrite został załadowany i szczerze wątpie, aby było to trudne do znalezienia. Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Radomsko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki za opowiedzi, zaraz to przetestuje
![]() -------------------- Warsztat :: Windows7 / Ubuntu | PHP 5 | MySQL 5 | Eclipse / NetBeans | Opera / Firefox
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 17 Dołączył: 18.07.2007 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tego typu uwagi zachowaj dla siebie, ponieważ nic nie wnoszą do tematu. Całość opiera się jedynie na odkomentowaniu jednej linijki, aby moduł mod_rewrite został załadowany i szczerze wątpie, aby było to trudne do znalezienia. Pozdrawiam. moja odpowiedź wnosi mniej więcej tyle ile Twoja ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
tak kombinuje i kombinuje i nic nie wychodzi
![]() chce sprawdzić czy to działa no i mam tak: utworzyłem plik .htaccess jest on w folderze od apache linijka w ustawieniach apache jest odkomentowana żeby podpiąć ten plik ale teraz tak mój adres jest taki : http://localhost/php/moja_strona/index.php?page=jakas_strona to i w pliku .htaccess wpisuje takie coś: RewriteEngine on RewriteRule ^jakas_strona$ /index.php?page=jakas_strona to i wpisuje w adres: http://localhost/php/moja_strona/jakas_strona i nie działa ![]() powiedzcie mi co ja robie źle bo już świruje ![]() Ten post edytował banpl 27.07.2007, 13:22:39 -------------------- Warsztat :: Windows7 / Ubuntu | PHP 5 | MySQL 5 | Eclipse / NetBeans | Opera / Firefox
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj może .htaccess wrzucić do katalogu w którym masz strone i dodaj "RewriteBase /katalog/"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:30 |