![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 1 Dołączył: 14.11.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Bardzo potrzebny mi jest skrypt którego zadaniem jest
1) zalogowac się na stronę 2) pobrać treść strony 3)zapisać ją do pliku wynik.txt Oczywiście nie mam zamiaru prosić Was o żadnego gotowca gdyż zaczynam dopiero przygode z php i chce sam pokombinować. Poprostu postawiłem sobie taki cel - napisze sktypt, choćby z pomocą innych ale będe miał satysfakcję. Proszę tylko o wzór jak powinien wyglądać taki skrypt, który wykonuje powyższe 3 czynność. Załóżmy że logowanie odbywa się na strone www.nic.pl poprzez formularz POST. Chcę pobrać całą zawartość strony (tekst) i zapisać go do pliku costam.txt. Czy mogę liczyć na Waszą pomoc?? Z biegem czasu chcę ulepszać i urozmaicać ten skrypt aż spełni moje oczekiwania |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukaj na forum: curl()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 1 Dołączył: 14.11.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
rzecz byłaby prostsza gdybym wiedziałe czego szukać
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stronę w postaci stringu pobierzesz za pomocą jednej linii:
Zapiszesz ją do pliku za pomocą kolejnej jednej linii za pomocą file_put_contents()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Jeżeli dochodzi do tego potrzeba zalogowania się, żeby uzyskać dostęp do treści, użyj curl()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, przeczytaj w manualu i na forum. Sam parę dni temu wkleiłem komuś link do przykładu z curl. Za jej pomocą będziesz mógł sprawić że Twój skrypt wyśle formularz z odpowiednimi danymi (loginem i hasłem w tym przypadku). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:41 |