![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Tavir- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
Mój problem dotyczy logowania do serwisu i zapamiętywania danych przez ciasteczka. Ale po kolei. Stworzyłem plik index.php w którym jest formularz i ten formularz wygląda następująco: index.php <form id="form1" method="post" action="zaloguj/zalogowany.php"> <fieldset> <legend>Zaloguj się</legend> <label>Login: </label> <input id="inputtext1" type="text" name="nazwa" value="" /> <br> <label>Hasło:</label> <input id="inputtext1" type="password" name="haslo" value="" /> <br> <input id="inputsubmit1" type="submit" name="loguj" value="Zaloguj" /> <p><a href="#">Zapomniałeś hasło?</a></p> </fieldset> </form>
Powód edycji: dodanie tagu ~Cienki1980
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no i gdzie reszta?
![]() -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
-Tavir- |
![]()
|
Goście ![]() |
potem stworzyłem plik zalogowany.php w folderze zaloguj i tam mam załączony plik php który ma za zadanie połączyć z bazą i zapisać do ciasteczka nick i hasło użytkownika. Oto one
zalogowany.php <? include('polacz.php'); echo " "; echo "Dziś jest "; echo date ("d F"); echo " "; echo date ("Y"); echo "<br>"; echo "Witaj"; echo " "; echo $_POST["nazwa"]; ?> polacz.php <?php $name=$_POST['nazwa']; $pass=$_POST['haslo']; $database = 'baza'; $serwer = 'localhost'; mysql_connect($serwer,$name,$pass) or die ("Brak połączenia"); mysql_select_db($database) or die ("Nie odnaleziono bazy danych"); setcookie['username', $_POSt['nazwa']]; setcookie['password', $_POSt['haslo']]; ?> Wszystko jest ok do lini setcookie['username', $_POSt['nazwa']]; potem pokazuje błąd Czy ktoś może mi pomóc rozwiązać ten problem ewentualnie podpowiedzieć jak to zrealizować w inny sposób?? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 8.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat setcookie['username', $_POSt['nazwa']]; setcookie['password', $_POSt['haslo']]; ?> masza tutaj 't' w $_POST napisane z małej litery... powinno być z dużej... i nawiasy w funkcji setcookie powinny być zwykłe ()... popraw kod i powinno być dobrze
-------------------- sidzina
|
|
|
-Tavir- |
![]()
|
Goście ![]() |
Poprawiłem lecz niestety nie pomogło otrzymuję błąd
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at c:\usr\krasnal\www...:10) Co jeszcze robie nie tak?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja Ci powiem co robisz nie tak
nie uzywasz google ![]() byl juz przerabiany miliardy razy, przypomne - ob_start" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, ob_end_flush" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:03 |