![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 11.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam kod, który listuje mi zawartość katalogu. Katalog pobierany jest z adresu strony np index.php?katalog=./ , chciałbym zrobić tak, żeby można było swobodnie poruszać się po katalogach, a jeśli w katalogu są pliki to wydrukować do nich bezpośrednie linki np. qwe/rty/uiop/plik.rozszerzenie . W moim przypadku listowanie katalogu działa ale tylko do drugiego poziomu, a dalej drukuje mi nie taką ścieżkę jaką powinien. Czysto dla sprawdzenia w kodzie umieściłem żeby drukował [plik] lub [katalog] w zależności od typu drukowanej zawartości, ale przy drugim poziomie (katalog w katalogu) już się sypie bo przy folderach drukuje [plik].
Gdyby ktoś mógł mi pomóc, byłbym wdzięczny Pozdrawiam pe-es: jak zabezpieczyć ten skrypt ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 13.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj rekurencji ( napisz funkcję która indeksuje pliki a po napotkaniu katalogu wywołuje samą siebie ).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 11.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba nie zrozumiales oco mi chodzi, albo ja nie rozumiem Twojej wskazowki
![]() no bo jesli mam funkcje, ktora listuje pliki, natrafi na katalog i ma wywolac sie jeszcze raz, to co mi to da ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 13.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To Ci da, że zindeksujesz wszystkie poziomy zamiast tylko dwóch.
Ten post edytował Wave 11.02.2007, 18:07:10 |
|
|
![]()
|
|
to w takim razie ja nie rozumiem
![]() a patrzyles w moj kod, bo czysto teoretycznie powinno wszystko dzialac, a nie dziala bo popelnilem jakis blad, mozesz mi go pokazac ? |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
hmm...
dziala tak jak dzialalo, nadal na drugim sie sypie. Czy nie wystarczy tylko poprawic tego kodu? Bo jezeli nie to napisze rekurencyjnie (o ile mi sie uda) tak jak pisales ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
tak, zmieniłem.
Na drugim poziomie przy kazdej pozycji drukuje [plik] wiec mniej wiecej wiadomo gdzie jest blad, ale nie wiem jak go poprawic ![]() edit: tutaj jest przyklad dzialania .. ( w folderze 'stary' sa foldery 'bum' i 'bla' ) Ten post edytował wilman 11.02.2007, 22:39:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Czy nie wystarczy tylko poprawic tego kodu? Bo jezeli nie to napisze rekurencyjnie (o ile mi sie uda) tak jak pisales moim zdaniem pisanie czegos takiego nie-rekurencyjnie to masochizm w najczystszej postaci ![]() robie aktualnie cos podobnego byc moze moje wypociny beda uzyteczne, a juz napewno masz przyklad rekurencji
wywoluje ja tak:
Funkcje SetTabulator MyFileSize SortList maja charakter czysto kosmetyczny, mozna je wywalic. Po drobnych przerobkach powinno hulac rowniez u ciebie ![]() To dziala tylko pod php5 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A patrzyłeś jakie prawa mają te "pliki" ?
Nie bawię się w linuxie za bardzo ale wszystkie pliki w linuxie mogą być folderami - zależy od odpowiednich praw oczywiście mogę się mylić ale to tak na pierwszy rzut oka mi się zaczeło wydawać ![]() -------------------- Znudził Ci się wygląd twojej v39'ki ? Zmień to! :)
| Google | CodeGear | Swiss Delphi Center (ENG) | digitalmars.com | 4programmers.net | dsdt.info | BinBoy | delphi.cartall.com.pl | CPW.net.pl | cyfbar.republika.pl| |
|
|
![]()
|
|
localhosta mam na Windowsie
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki wielkie, wszystko śmiga.
Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:05 |