![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--marek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Chciałbym skompilować i uruchamiać moje programy jak zwykłe exeki, przy pomocy np. BAMBALAM Compiler'a http://www.bambalam.se/bamcompile/ kiedy php to czesc strony www, skrypt wyglada mniej wiecej tak
Ale jak skrypt ma wygladac kiedy chcemy go skompilowac? chodzi mi zarowno o parametry wymagane przez program jeden po drugim juz po uruchomieniu, jak i podawane jako parametr uruchamiania np. "php.exe -parametr -parametr2" jakie jeszcze macie podpowiedzi i jakie moge napotkac problemy przy kompilowaniu php. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem chcesz kompilowac kod php??POwodzenia
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
--marek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czyli rozumiesz, sa kompilatory wiec dlaczego nie kompilowac?
Jesli nie masz niz do powiedzenia to zamilcz. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Buhaha a czemu kompilowac jak jezyk jest interpretowany?Jest w ogole taka mozliwosc?
Ten post edytował marcio 2.04.2008, 22:16:55 -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
oczywsicie ze jest, sa kompilatory, ludzie tak robia, programy dzialaja, tylko ty widzisz jakies problemy...
|
|
|
![]()
|
|
Bo nie widze powodu zeby tak robic
![]() -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Sprawa jest dość prosta, zakładam że masz już kompilator na dysku, załóżmy że znajduję się on w katalogu bamcompile1.21 na dysku d. Otwieramy linię komend (cmd), wpisujemy
Kod d:\bamcompile1.2 a następnie Kod bamcompile.exe [dysk:/katalog/]file.php [dysk:/katalog/]file.exe np, jeśli plik php znajduję się w tym samym katalogu co kompilator wystarczy wpisać: Kod bamcompile.exe file.php file.exe Jeśli wszystko będzie dobrze, w tym samym katalogu pojawi Ci się plik file.exe. EDIT: ~marcio, to nie jest głupi pomysł, nie zawsze ma się pod ręką serwer apache oraz php. Swoją drogą wiele tym się nie zdziała. Ten post edytował webdicepl 2.04.2008, 22:44:31 |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
skoro sa kompilatory, sa ludzie ktorzy tak robia, skoro powstal ten temat, to jednak sa powody zeby tak robic.
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
webdicepl, dzieki za jakas normalna odpowiedz nie ograniczona web-klapkami
![]() tylko ze ja sie nie pytam jak kompilowac, przeczyutaj pierwszy post. |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
dla uscislenia,
jak napisac skrypt, aby po skompilowaniu i uruchomieniu prosil o parametry? |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Przepraszam, po tej wymianie zdań źle zrozumiałem
![]()
a następnie wykonaj sobie: Kod plik.exe /p1 v1 /p2 v2 Nie jest to doskonały sposób, ale zawsze coś. Od razu mówię że przyda Ci się funkcja array_shitf" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual (bo nie jest Ci potrzebna w tablicy nazwa pliku). |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Da sie.
znajomy tak robil zarowno program ktory pytal o parametry jeden po drugim juz po uruchomieniu jak rowniez paremetry ktore odawalo sie wpisujac po skrypt.exe -parametr -parametr sorki ze nie uzywam fachowych nazw tych metod, ale dawno juz zapomnialem C ![]() nie mam niestety z tym znajomym kontaktu, wiec szukam pomocy php.pl O_o |
|
|
![]()
|
|
Dziś nie mam zbyt dużo czasu, ale jutro na pewno się tym pobawię i napisz do jakich wniosków doszedłem, bo sprawa wbrew pozorom jest dość ciekawa
![]() Pozdrawiam. |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
mi sie niestety skonczyly pomysly...
w takim razie czekam i rowniez przesylam pozdrowienia. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 10 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://us3.php.net/features.commandline
Parametry przekazywane z wiersza polecen zawiera tablica $argv albo tak jak pisal webdicepl przez $_SERVER['argv']. Odpal sobie ten plik w ten sposob: Kod php test.php param_jeden param_2 Do czego to mozna wykorzystac ... do wielu rzeczy ... jezeli ktos zamiast plikow batch albo skryptow shella woli php na przyklad ... albo php gtk ![]() Jezeli Twoje skrypty odczytuja parametry z GET albo POST to moze dodaj sobie przed pare linijek ktore do tablic GET / POST przepisuja zmienne z tablicy $argv. Ten post edytował NoiseMc 3.04.2008, 05:25:38 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.05.2025 - 06:49 |