![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 7.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Chodzi mi o kolejnosc wpisów w kodzie: (nowo dodany wpis zostaje zapisany do pliku na koncu gdyz fopen ma tryb "a" ! A ja potrzebuje zeby nowy wpis zostawal dodawany na poczatku ! Jak to zrobic? sprawdzalem z innymi trybami i mi sie nie udalo :/ z "w" jest lipa bo zastepuje mi nowy wpis poprzednie wpisy :/ help !
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zawsze mozna odwrocic kolejnosc odczytywania z pliku, nie pamietam jak to lecialo ale chyba uksort ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 7.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak to konkretnie zrobic bo ja jestem zielony jesli chodzi o php
no to tutaj niemam tablic, to jest caly kod skryptu (pozniej go includuje do index.php) do wyswietlania wpisow przez formularz ! chce odwrocic tylko kolejnosc ;/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co to za funkcja "load" ? chyba nie ma takiej funkcji...
Tu masz coś więcej chyba źle... PS. Zerkne na to... ![]() Ten post edytował lopik 7.10.2006, 16:36:53 -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
wiesz no skrpyt dziala tylko potrzebuje zmienic ta nieszczesna kolejnosc wpisow ! chodzi mi tylko o kolejnosc i nic wiecej
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisz zawartość pliku do zmiennej, zapisz nowy wpis z opcją W co skasuje stare wpisy i zapisz na koncu to co trzymasz w zmiennej.
-------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
a podasz mi kod jak to zrobic bo nie bardzo rozumiem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 1 Dołączył: 30.06.2006 Skąd: okolice Warszawy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
otwórz plik z parametrem r+, a nie a
Kod 'r+' Otwiera do odczytu i zapisu; umieszcza wskaźnik pliku na jego początku.
|
|
|
![]()
|
|
tyle że jak dam r+ to napisze cos poraz drugi w formularzu zeby mi odalo to mi nie dodaje tylko zastepuje poprzedni wpis na aktualny :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No niestety ;/ nie pomogę w tym skrypcie
![]() Jak dla mnie on jest przesadzony, można by to zrobić prościej, i z mniejszą ilością kodu php. PS. A ten plik 'dane.dat' to troche dziwnie wygląda od środka ![]() Inni pomogą ![]() Pozdrawiam. -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 6 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: Jarosław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie testowałem ale tak powinno działać
Ten post edytował XDocTorX 7.10.2006, 19:42:06 |
|
|
![]()
|
|
a jak połączyc ten kod co podałes z moim kodem?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 6 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: Jarosław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
połączyłem to tak ale cos chyba jest zle :/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:42 |