![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, jak można dopasować zdjęcie by się nie rozwalało, tzn. chcę aby było w rozmiarach 100px na 133px tylko, że niektóre się rozciągają albo jeszcze inaczej, a jak zrobić, żeby sie nie rozciągało tylko je tak sobie jakoś dopasowywało?
Poniżej screen: I na tym pierwszym zdjęciu facet jest strasznie zwężony, a na drugim akurat dobrze się dopasowała ta dziewczyna: ![]() Ten post edytował in5ane 17.05.2007, 14:18:52 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to są różne techniki:
- Albo zdjęcie obetniesz (jak funkcja Crop w programach graficznych), ale lepiej to robić ręcznie bo automat nie będzie wiedział gdzie na fotce jest twarz ![]() - Albo zmniejszysz proporcjonalnie, ale wtedy miniatury mają różne proporcje i tak ładnie nie układają się na stronie (bo rozsuwają pola przeznaczone dla miniatur) - Albo określisz maksymalną wysokość lub szerokość i zmniejszysz zachowując proporcje obrazka tak, aby ani wysokość ani szerokość nie była większa od wcześniej ustalonych, a pozostała, niezakryta część obrazka dostanie jakieś wypełnienie (np u Ciebie jasnozielone) -------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No ale to jest w serwisie z ogłoszeniami i to różnie się tutaj wyświetla (ostatnie 4 ogłoszenia), a wiem że można jakoś zrobić, że pokazuje np. lekko ucięte zdjęcie czy jakoś ale nie wiem jak (że samo się tak jakby ucina przy wyświetlaniu).
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:56 |