![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 3 Dołączył: 23.10.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
piszę z pewnym problemem , sam do końca nie wiem jakim. Chodzi o polskie znaki podczas wysyłania ajaxowego posta do serwera. Dajmy na to wysyłam literkę ' ł ' a jak skrypcie odbierającym widzę ' %u0142 ' i tak prawie każdy polski znak, no i ok sprawę załatwiłem przez strtr i tablice w stylu "%u0142" => "ł". Napisałem prawie bo z literką ' ó Ó ' jest inaczej , skrypt widzi ją jako jakiś dziwny znaki który przeglądarka po prostu reprezentuje znakiem ' ? ' i nie mogę tego zmienić ![]() ![]() pozdrawiam i dziękuje za wszelką pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobię nieładnie i podepnę się - możesz wkleić tą część skryptu który robi ci translację z %uFFFF na literki, bo przydałoby mi się takiej użyć.
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 16 Pomógł: 1 Dołączył: 12.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat sprawę załatwiłem przez strtr i tablice w stylu "%u0142" => "ł" ![]()
albo
Ten post edytował bugme 25.09.2007, 10:57:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-thee-ETH- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |