![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
dokladnie nie bylem pewny gdzie wrzucic ta prosbe o pomoc poniewaz tu wiecej php niz js'a u mnie jednak rozwiazaniem bedzie chyba tylko javascript... do rzeczy, czytam z bazy dane (ktore zawieraja "\n") pozniej na onClicku maja one byc przekazane w nastepujacy sposob:
usuwam znak "\n" poniewaz jesli wewnatrz zmiennej on siedzi to ten onClick w ogole nie dziala ... wiec bezpiecznie go zamienilem na "&n"... napisalem specjalnie quuote (w moim pol autorskim bb oczywiscie jest quote) poniewaz forum to zle interpetowalo ;p teraz moj problem polega na tym zeby w textare automatycznie zamieniac znak &n na znak nowej lini... do tego jak wrzuce tam "\n" to oczywiscie nic sie nie dzieje... <br/> tez nic nie daje... wlasciwie to nie wiem jak sie za to wziasc... a sam textarea wyglada tak probowalem z inner.HTML.replace ale wlasnie, na co zamienic ten "&n" zebym w textarea mial nowa linie? ![]() help |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Masz nie zamienić na kod znaku (\n), a na ten ciąg. Podpowiedź: escape. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podpowiedz jak najbardziej pomocna jednak i tak musialbym zastosowac funkcje js na phpowej zmiennej...
nie dokonca wiem jak to powrzucac <script> var zmienna = <? echo $zmienna ?> ; </script> ![]() chodzi mi o ten kawalek mojego kodu:
zarzucenie mu "...escape(".$trescpostu2.")..."; nie ma prawa raczej dzialac i nie dziala u mnie ![]() mozna jeszcze jedna podpowiedz w tym temacie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nie funkcję escape a zaukośnikowanie w taki sposób, żeby \n pozostało w zapisie ciągu zmiennej.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
czyli jak na moje reali musze zamienic spacje na jakis znak ktory pozniej przy wywaleniu tego stringa w textarea zamienilbym na spacje...
![]() zatoczylem kolo ![]() ![]() jak zastosowac funkcje weryfikujaca zawartosc textarea? w ktorej moglbym umiescic jakiegos dobrego replace'a ? //edit: problem z tym jsem nie rozwiazany ale obszedlem to nie uzywajac go... troche musialem przebudowac skrypt ale okazalo sie ze juz w bazie nie mialem \n i dlatego tak trudno bylo to wywalic z \n w odpowiednich miejscach skoro zle zapisane... sam php po raz kolejny wystarczyl ![]() temacik do zamkniecia Ten post edytował comanderv 9.09.2009, 15:32:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:54 |