![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 3 Dołączył: 8.06.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, piszę skrypt do wysyłania pliku na serwer (pliki przejmuje przez diva typu draganddrop lub zwykłego inputa) następnie wysyłam plik (zmienna - file) na serwer korzystając z poniższej funkcji, do tego teraz dorabiam pasek postępu korzystając z nowej funkcjonalności session.upload
(...) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Założyłem nowy temat w innym dziale bo to bardziej nadaje się do zarządzania serwerami niż programowania php ale skoro mam kontynuować jeden temat to kontynuuje ![]() Uprościłem maksymalnie powyższy kod, teraz mamy 3 proste pliki: up1.php <- tutaj wybieramy jakiś plik do uploadu up2.php <- do tego pliku formularz jest przekazywany i właśnie w nim występuje błąd up3.php <- służy do podglądu transferu jak duża część pliku odebranego przez up2.php została już wgrana na serwer up1.php
--------------------------------------------------------------------- up2.php
--------------------------------------------------------------------- up3.php
W pliku php.ini mam wyłączoną opcję session.upload_progress.cleanup =0 i właśnie tylko wtedy gdy ta opcja jest wyłączona pojawia się błąd: Internal Server Error The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request błąd pojawia się w pliku up2.php podczas wysyłania formularza z pliku up1.php do pliku up2.php, jeśli formularz nie zawiera tej linijki błąd nie występuje:
Skrypty oczywiście testowałem na php w wersji 5.4 i 5.5 Jeśli ktoś będzie miał jakikolwiek pomysł co to może być, uprawnienia,chmody,sesje,options.config będę wdzięczny za każdą sugestie Ten post edytował marcus753 23.01.2014, 12:29:03 -------------------- Cokolwiek zostanie upuszczone na uklad elektroniczny, spadnie zawsze tam gdzie wyrzadzi najwiecej szkody.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź logi serwera - tam wszystko powinno być opisane bardziej szczegółowo.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 3 Dołączył: 8.06.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@markuz dzięki za wskazówkę oto one:
[xxx 2014] [error] [xxx] , referer: xxx/up1.php [xxx 2014] [error] [xxx] Premature end of script headers: up2.php, referer: xxx/up1.php W ogóle jest chociaż jedna osoba której działa session.upload_progress ? osiwieć można... ![]() ![]() Nic mnie już w życiu nie zdziwi... 3dni zmarnowane a rozwiązanie było tak oczywiste... szkoda tylko że manual nie wspomina o tym ani słowem ![]() Dzięki wszystkim za pomoc i zainteresowanie ! Dla potomnych: (rozwiązanie) poprawny formularz:
niepoprawny formularz:
Ten post edytował marcus753 23.01.2014, 19:44:33 -------------------- Cokolwiek zostanie upuszczone na uklad elektroniczny, spadnie zawsze tam gdzie wyrzadzi najwiecej szkody.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:55 |