![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 11.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
W jaki sposób mogę napisać funkcję, która sprawdzi, czy w podanym ciągu znajdują sie niezamknięte tagi html (np. takie jak <b>) i jeżeli takowe znajdzie, to zamknie je na końcu zmiennej ? ![]() Ten post edytował wilman 24.12.2007, 01:25:40 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 1 Dołączył: 26.11.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomysł fajny ale lepiej się nauczyć kontrolować siebie albo zaopatrzyć się w edytor który będzie to kontrolował.
w zasadzie alg jest prosty, do tego jeszcze trzeba wyr. regularnych użyć -------------------- Programista PHP
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 44 Dołączył: 23.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! W jaki sposób mogę napisać funkcję, która sprawdzi, czy w podanym ciągu znajdują sie niezamknięte tagi html (np. takie jak <b>) i jeżeli takowe znajdzie, to zamknie je na końcu zmiennej ? ![]() A ja proponuje zajrzeć tutaj: http://pl2.php.net/manual/en/ref.tidy.php Nie tylko pozamyka otwarte tagi, ale poprawi wiele innych błędów związanych z HTML. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 2 Dołączył: 13.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie każdy ma możliwość dodania paru bibliotek. Wyciągnij sobie pregiem wszystkie tagi otwierające a później sprawdzaj poprzez substr_count czy ilość tagów otwierających dany tag = ilość tagów zamykających dany tag, a jeżeli nie to dopisz tyle zamykających ile brakuje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie coś (jeśli zależy ci na profesjonalnym rozwiązaniu) robi się za pomocą stosu. Podaję opisowy algorytm:
Nie jest to kompletny algorytm ale idea zachowana. Jesli to rozbudujesz będziesz miał dość dobry walidator niezamkniętych tagów. Pozdrawiam. -------------------- http://www.berry.nazwa.pl/edico/public_html/index.php ----> under construction
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 11.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:30 |