![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc
Mam problem i nie wiem jak go ugrysc, sprobuje go wytlumaczyc. Mam spis artykulow, chcialbym otrzymac taki efekt, ze po nacisnie ciu na dowolny z artykulow tresc wyswietli mi sie we wlasnie stworzonym na te potrzebe iframe'ie. aby to zrobic musze podac plik ktory sie ma w tym iframe'ie wyswietlic, zalozmy jest to plik.php, jak mam przeniesc zmienne, z pliku A.php do plik.php? myslalem zeby to zrobic tak: w pliku A mam taki kod:
po nacisnieciu wracam do plku A.php gdzie wykonana jest odpowiednia funkcja dla co=news i proba stworzenia iframe'a
w pliku.php poczatek kodu wyglada tak
i to mi nie dziala. wiec powtorze moje pytanie jak mam przeniesc teraz wartosci zmiennych $dir oraz $name z pliku A.php do plik.php aby je tam wykorzystac, mam nadzieje ze udalo mi sie to dobrze i jasno wytlumaczyc ![]() bede wdzieczny za kazda podpowiedz pozdrawiam piasek |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no pewnie ze nie dziala
bo dales pobieranie metoda get a w ramce ich nie przesylasz, zrob tak:
i wtedy w pliku plik.php mozesz przechwytywac, inaczej nie da rady -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wielkie dzieki, ze tez na to sam nie wpadlem
![]() jednak najprostsze rzeczy najbardziej utrudniaja zycie ![]() pozdrawiam piasek |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:19 |