![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc!mam pytanie wiem mniej wiecej co w trawie piszczy ale niedokonca niemoge odebrac tak jak trzeba zmiennej przesylanej w adresie przez GET
przesylam zmienna strona.php?id=$id a probuje ja odebrac za pomoca takiego kodu
ale to cos jest chyba zle bo powinno pokazywac adres email i telefon a pokazuje tylko adres email: i wiecej nic prosze o jakas podpowiedz pozdrawiam z gory dziekuje Ten post edytował martino277 10.10.2007, 10:37:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie przesyłasz zmiennej metodą POST (to formularze) a metodą GET (poprzez URL)
edit: bez apostrofów przy $id - id jak się domyślam jest typu int wiec tak szybciej zapytanie zadziała bo z apostrofem to jest najpierw wykoywana konwersja typów zmiennych ze stringa na inta
Łukasz Ten post edytował kossa 10.10.2007, 10:32:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to jest zmienna przesłana metodą GET, czyli ją pobierasz za pomocą:
POST używasz na przykład w formularzach |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki za wyjsnienie panowie to sie pomylilem znaczy sie zaraz zmienie to dlatego mi nieodbieraznaczy sie jak zmienie post na get to powinno dzialac zaraz sprawdze
no dalem taki kod
ale jest taki blad 1064: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1 Adres e-mail: czyli niewiem co jest? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sciana.gif) Ten post edytował martino277 10.10.2007, 10:53:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no dalem taki kod
tu zamiast
to wyświetla zmienną, a Ty musisz ją przejąć (ja podałem Ci to jako przykład), czyli
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tu na pewno jest źle - brak zmiennej id:
Łukasz |
|
|
![]()
|
|
zmienilem cezary na tak jak powiedziales
ale nadal mam ten sam blad w pierwszej lini |
|
|
![]()
|
|
hmm są dwa wyjścia w tym momencie
1. Twoje ID to nie jest integer tak jak zakładałem, więc możesz w zasadzie w każdym przypadku zmienić odpowiednią linijkę na:
2. nie przenosisz do skryptu zmiennej poprzez get, po prostu wywołaj swój skrypt w ten sposób: Kod twojskrypt.php?id=xx gdzie xx to jest Twoje testowe id, dla którego chcesz sprawdzić działanie skryptu |
|
|
![]()
|
|
blad zniknal bezwzgledu jak wywoluje pierwsza metoda czy ta co podales cezar brakowalo apostrofow ale nadal mi niewyswietla informacji zmienna elegancko sie przkazuje jeszcze tylko zeby sie informacje email i adres wyswietlal to by bylo gites bede walczyl dalej az do skutku pozdrawiam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/guitar.gif)
|
|
|
![]()
|
|
jeśli pobrało z bazy danych to sprawdź czy aby na pewno masz kolumnę mail
vide:
oraz czy masz w niej jakąś wartość wpisaną, bo ogólnie to powinno zadziałać TIP: często może pomóc wyświetlenie zawartości tablicy $row za pomocą, być może w ten sposób zobaczysz błąd w swoim kodzie:
|
|
|
![]()
|
|
ok dzieki cezar bede probowal pozdrawiam
kolumny vide niemam takiej w bazie w pozycji email wogole niema |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 16:36 |