![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
jaki jest sposob na to aby pobrac dane z formularza (textarea) tak zeby byly przygotowane do zapisu do bazi y wyswietlenia spowrotem w formularzu? jak uzyje mysql_real_escape_string() to znaki konca linii zostana zapisane jako \r\n i tak wlasnie je widze w formularzu a moze w smarty jest jakis modyfikator zeby zamienic \r\n na znak konca linii? Ten post edytował AxZx 3.11.2006, 12:09:32 -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Korzystając z wątku mam inne pytanie - jak zapisać do bazy zawartość textarea aby zostały uwzględnione załamania lini nadane przez okno textarea (wyświetlam na stroniew).Jeśli dam enter to mam nową linią , jęsli nie to strona się rozkracza.
Pozdr -------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
znalazlem sposob na okolo:)
a co do twojego pytania to zapisuj normalnie, tak zeby w bazie nie bylo <br> tylko znak konca linii, a na stronie zeby wyswietlic z <br> uzyj funkcji nl2br (w smarty tez jest taki modyfikator) -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 20 Dołączył: 20.04.2004 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nl2br() - wstawia <br> na końcu lini
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nl2br() używam przy wyswietlaniu... ale nie mam znaków nowej lini nadanych przez textarea... i mam wrażenie że to trzeba podzielić operując na długości stringa wstawiając znaki nowej lini...... da sie inaczej ?
-------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no jak nie masz enterow to musisz uzyc np.:
http://pl.php.net/manual/pl/function.wordwrap.php proszę poprawić tytuł o znacznik zgodnie z zasadami forum Przedszkole: Temat: Tematyka i zasady panujace na forum Przedszkole -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
jezeli juz wiadomo o co chodzi z moim problemem to prosze o sugestie czy dobrze to rozwiazalem
w php
w szablonie smarty Kod {$war.firma_opis|stripslashes}
-------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
wordwrap() jest dobrym rozwiązaniem...a nie da się tego w jakiegoś diva włożyć ( co by się po wyświetleniu zawijał dostosowując do rozmiaru okienka )...w intencji osób które zmieniają rozmiar okienka
![]() //zrobiłem zamieszanie.....zamieniałem znaki spacji na . Pozdr Ten post edytował jastu 3.11.2006, 15:28:23 -------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:23 |