![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 20.01.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pliki: index.php umowy.php umowy.html ifset.php Do pliku index.php includuje plik umowy.php (pobieranie danych z bazy oraz zapisywanie danych) do którego zaś includuje plik umowy.html (formularz) oraz ifset.php (sprawdzanie zmiennych). Skrypt działa tak: wpisuję w formularz dane, klikam wyślij , następuje sprawdzenie danych, następnie zapisanie do bazy oraz wypełnienie pdf-a i zapisanie go na dysk. Problem zachodzi przy nanoszeniu danych na pdf-a. Otóż w pliku ifset.php mam coś takiego :
W formularzu mam zaznaczenie np czy klient bierze dekoder (ddekoder) czy nie (nddekoder) i odpowiednio czy w wyposażeniu jest pilot czy nie. Po przesłaniu obojętnie jak bym zaznaczał pole ddekoder "zawsze jest" . Czyli wychodzi na to że zawsze zaznacza mi pole TAK przy dekoderze. Zaś pola dpilot, ndpilot w zależności od tego które zaznaczę. Bardzo bym prosił o jakąś wskazówkę. Siedzę nad tym 2 dzień i nie wiem jak to zrobić żeby działało. Przeszukałem mnóstwo stron , manuali itp i nic mi nie znalazłem. Ten post edytował srwsio 30.11.2007, 09:13:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaż forumularz to coś zaradzimy
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 20.01.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poniżej zamieszczam część formularza
funkcja gen_select5 znajduje sie w pliku umowy.php do którego importuje powyżeszy formularz Dodam że tylko pierwsza opcja czyli gen_select5('ddekoder') źle mi nanosi się na pdf-a. Pozostałe są oki.
Ten post edytował srwsio 30.11.2007, 09:20:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w tym co widze to wyglada tak że tworzysz po 2 checkboxy tylko tak sie zastanawiam czemu nie radio stosujesz
![]() tutaj masz błąd
i w pozostałych miejscach tego typu. Nie przypisuje sie danych do tablicy post, get, server bo pewnie je gdzies pozniej napisujesz utwórz sobie swoje zmienne i wtedy zobacz czy to cos zmienia poza tym przydałoby sie żeby checkbox miał value tak będzie przyjemniej ![]() Ten post edytował sticker 30.11.2007, 17:02:18 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
w tym co widze to wyglada tak że tworzysz po 2 checkboxy tylko tak sie zastanawiam czemu nie radio stosujesz ![]() w sumie sam nie wiem ![]() tutaj masz błąd
i w pozostałych miejscach tego typu. Nie przypisuje sie danych do tablicy post, get, server bo pewnie je gdzies pozniej napisujesz utwórz sobie swoje zmienne i wtedy zobacz czy to cos zmienia czyli rozumiem że zapis poniższy będzie poprawny, tak tak
poza tym przydałoby sie żeby checkbox miał value tak będzie przyjemniej ![]() ooooo nie wiem czemu nie wpisałem tego ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:11 |