![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki mały problem. Moja stronka zawiera jedna ramkę w której otwieram dokument php. Problem jest w tym że nie wiem jak odświeżyć całą stronę a nie tylko ramkę. W ramce wykonuje pewną funkcję i po jej zakończeniu chce odświeżyć całą stronę, a nie tylko tego w ramce. Może mi ktoś powiedzieć jak to zrobić? bardzo bardzo byłbym wdzięczny za pomoc Pozdrawiam Nero |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz wyslac wynik do przegladarki. Oto kod JavaScript, ktory musi byc pokazany:
Kod <script type="text/javascript"> <!-- window.refresh(); //--> </script> Po tym zostanie odswiezona cala strona. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie
Zacznę od kodu bo jednak coś jest nie tak
Funkcja ma zalogować użytkownika i jeśli sie uda po ustawieniu sesji chciałbym aby odświeżyła sie cała strona a nie tylko ramka w której znajduje sie ta funkcja. Nie wiem dlaczego nie działa :/ tu jest link do problemu, stronka Może ktoś mi pomóc? Ten post edytował nero 1.01.2008, 22:36:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale co sie dzieje? Nie odswieza sie nadal? Moze ten skrypt nie jest po prostu wyswietlony?
|
|
|
![]()
|
|
Po zalogowaniu sesja jest ustawiona, odświeża sie ale tylko ta ramka!!, nie cała strona.
I co ciekawsze od odświeżeniu ramki nic nie wyświetla, a powinno wyświetlić napis "Zalogowany". W tej ramce mam otwarty plik okno.php w nim jest funkcja main() w niej jest taki kod:
funkcja autoryzacji
Po odświeżeniu Twoją metodą w ramce nic nie ma! a główna strona nie jest odświeżona. Sam sprawdz: strona Login: nero hasło: 12 dopiero jak kliknę odśwież w przeglądarce jest ok Ten post edytował nero 1.01.2008, 23:07:03 |
|
|
![]()
|
|
a daj zamiast window.refresh(); - parent.refresh();
|
|
|
![]()
|
|
to samo
|
|
|
![]()
|
|
Kod parent.location=parent.location; zamiast tamtego ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() franki01 Rulez ![]() Działa Dzięki wielkie ![]() Pozdrawiam Nero |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:39 |