![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2011 Skąd: Ostrołęka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Od jakiegoś czasu siedzę nad takim tematem: - na stronie są checkboxy do wyboru - chcę mieć możliwość sprawdzenia ile checkboxów zaznaczyłem za pomocą przycisku lub aby ilość wybranych checkboxów wyświetlała się w czasie rzeczywistym gdzieś na stronie - pole do wpisania dodatkowego komentarza - i to wszystko żeby się wysyłało na maila bez udziału programu pocztowego I szczerze powiem utknąłem. Albo ładnie zlicza i pokazuje ale wysyła tylko ostatni zaznaczony checkbox albo wysyła wszystko ładnie ale nie można sprawdzić ile zaznaczyłem checkboxów. Coś tak to wygląda: http://fotobracia.pl/wybierajka2.html A oto kod, który do tej pory udało mi się skleić:
Proszę o pomoc Ten post edytował ant00n 6.12.2011, 16:34:32 |
|
|
--ant00n-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nikt nie pomoże?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Może spróbuj zamiast
var obiektyCheck = forma.Foto; -czym jest forma? dać var obiektyCheck =document.getElementsByName("Foto"); I zastanawia mnie co w ogóle daje Tobie if (count($_POST)) { ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2011 Skąd: Ostrołęka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może inaczej. Jak wysłać coś takiego na e-mail bez udziału programu pocztowego.
Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Jak wysłać coś takiego na e-mail bez udziału programu pocztowego. A co masz na myśli pisząc "program pocztowy". Celem dostarczenia email, trzeba pogadać z serwerem MX: http://en.wikipedia.org/wiki/MX_record Prościej założyć darmową skrzynkę i łączyć się z jej serwerem SMTP. |
|
|
--ant00n-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Chodzi mi o to aby zawartość tego formularza wysłać na ustalony adres email i żeby skrypt robił to sam bez uruchamiania zewnętrznego programu pocztowego.
Pozdrawiam |
|
|
--ant00n-- |
![]()
|
Goście ![]() |
OK. Trzymajmy się jednego:
Mam kawałek skryptu który działa i zlicza zaznaczone checkboxy (o to mi chodzi). Nie znam się na PHP a chcę aby zaznaczone checkboxy oraz treść komentarza została wysłana do mnie na email bez udziału programu pocztowego. Trzeba to zrobić na PHP - wiem ale jest to mi zupełnie obce. Poniżej działający kawałek kodu: http://www.fotobracia.pl/wybierajka9.html
BARDZO PROSZĘ O POMOC ![]() |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem (znaczy KOLEGA pomogli) i już mi działa
![]() Teraz problem jest następujący: Działa pod wszystkimi przeglądarkami oprócz IE. Problem polega na tym że pod IE nie pokazuje ile checkboxów wybrałem. Wysyła na e-mail wszędzie spoko. Proszę o pomoc............ Kod html:
Kod PHP:
Ten post edytował ant00n 14.12.2011, 15:30:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:56 |