![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ,
na stronie mam skrypt który wyświetla mi tabelkę z bazy sql to kod który odpowiada za utowrzenie tabelki:
jak teraz dodać do tego przycisk np. export aby te dane co widnieją w tabelce otworzyły się w excelu , w moich książkach nie ma opisanych takich przypadków , a w necie są jakieś przykłady ale nie takie dziękuję jak zwykle za pomoc pozdrawiam Ten post edytował kozioł 3.06.2007, 18:46:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz przesłać odpowiednie nagłówki na początku
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale to robi sie tak ,
że przesyła się zmienne do nastepnego skryptu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu masz taką prostą klase co generuje do excela, to sobie jej uzyj albo przeanalizuj
http://sourceforge.net/projects/php-doc-xls-gen/ |
|
|
![]()
|
|
Witam
jako że nie bardzo wiem jak przenieść zawartość tabelki na stronie , do EXCEL-a , to pomyślałem że może zrobić to tak , np. zrobic skrypt z takim samym kodem jak ten który wyświetla dane na stronie , i dane umieścić w excel-u Najpierw jednak chciałem przetestować to na czymś bardzo prostym , i mam tak:
ale plik zapisuje się tylko z nagłówkami bez wartości z bazy czemu? jak zwykle dzięki za wskazówki i podpowiedzi Ten post edytował kozioł 5.06.2007, 13:34:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat
polskie znaki w bazie danych czy jako nazwy zmiennych nie są wskazane... poza tym w funkcji, w której to występuje nie ma żadnego fetch_array, jest samo gołe zapytanie do bazy bez interpretacji tego, co baza zwraca. Ten post edytował Darti 5.06.2007, 13:45:39 -------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
napisałem tak:
i teraz w pliku mam dane tylko z pierwszego wiersza z bazy sql , i to w jednej kolumnie pod sobą powieloną 6 razy a miedzy nimi po dwie komórki puste ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wywal w ogóle funkcję odczyt bo nie ma ona sensu kompletnie, niżej zrób tak:
edit ewentualnie jak chodzi Ci tylko o 3 kolumny to podobnie, ale zaznacz co i gdzie tak:
Ten post edytował Darti 5.06.2007, 15:47:37 -------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
dzięki zadziałało mi , ale nie mam nagłówków ,
chciałem to teraz powiązać z formularzem kóry wyświetla tabelke na stronie , aby importować do excela , te same dane co się wyświetlają w tabelcę ale maminfo że "query was empty"
i nie wiem co co teraz mam źle |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:38 |