![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jak wykonać stronę w której wczytam ze spisu treści leżącego po lewej stronie w prawą część strony.
Chodzi mi o wczytanie np www.wp.pl a nie jakiegos pliku na serwerze. Prubowałem include, iframe, ale nic nie działa tak jak bym chciał. Ten post edytował gw007 4.09.2007, 12:26:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o fopen()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.
Może są jakieś lepsze, szybsze i nowsze sposoby, ja ich nie znam. Ale taki kod:
Powinien otwierać stronę, potem zczytujesz dane funkcją fread()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual na przykład... A jeśli chcesz umieścić obraz strony, to nie jest to juz takie łatwe. I mam nadzieję, że dobrze Cię zrozumiałem, bo szczerze to trochę niejasno napisałeś, o co Ci chodzi. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
CHodzi mi o cos jak tu:
<frameset cols="200,*"> <frame name="spis" src="spis.html" /> <frame name="strona" src="home.html" /> <noframes><body><a href="spis.html">Spis treści</a></body></noframes> </frameset> Jest spis tresii i w druga ramke wczytuje się strona. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da rady na ramkach. Teoretycznie możesz do linku dodać atrybut target z nazwą ramki, do której ma zostać wczytana strona (w Twoim przypadku: target="strona"), ale nic to nie da w przypadku WP czy Onetu bo są przed tym "zabezpieczone" (wp od razu przekierowuje, onet po kilku sekundach).
A tak w ogóle: nieładnie jest wczytywać cudze strony do ramki na swojej stronie ![]() Ten post edytował drPayton 2.09.2007, 16:16:09 |
|
|
![]()
|
|
czemu nie ladnie:)
chce zrobic wlasna wyszukiwarke do allegro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
jeszcze można by pobawić się z js i <iframe> z html'a:)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli wp.pl to tylko przykład, to może spróbuj co nieco poczytać o CURL.
Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem, ale chyba o to chodzi. |
|
|
![]()
|
|
http://www.gsm-centrum.pl/test.php no w sumie jako tako wp wczytuje, a jak to zrobic by po lewej stronie było tak jak by menu o szerokosci z 3cm i po prawej wyswietlalo sie wp.pl onet.pl allegro.plNiestety widze ze jest to awaryjne bo nie klikne juz zadnego odnosnika na stronie:(
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 03:24 |