![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat <?php session_start(); // można pominąć jeśli jest się pewnym że włączona jest opcja auto_start if (!isset($_SESSION['count'])) { // jeśli zmienna nie jest zarejestrowana $_SESSION['count'] = 0; // przypisz jej początkową wartość } else { // jeśli jest zarejestrowana $_SESSION['count']++; // zwiększ jej wartość } echo $_SESSION['count']; ?> Kiedy taki kod umieszcze w osobnym pliku np liczenie.php działa on poprawnie i gdy odświeży sie strone przybywa +1. Natomiat gdy ten kod umieszcze na stronie internetowej i dodam jej rozszerzenie php to skrypt cały czas pokazuje 0. Co zrobić aby działał on w stronie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 16 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten osobny plik uruchamiasz na localhost, czy na serwerze u providera?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat 1. Kiedy taki kod umieszcze w osobnym pliku np liczenie.php ... 2. Natomiat gdy ten kod umieszcze na stronie internetowej i dodam jej rozszerzenie php... Możesz przybliżyć czym się według ciebie różnią te "dwa sposoby" ? Bo ja nie widzę żadnej różnicy... -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
zedytowałem mój poprzedni post tam masz pokazane o co chodzi i znalazłem przyczyne problemu
Cause The PHP function such as headers(), used with start_session(), produces HTML headers. When the PHP fragments are placed in the body of the HTML, this causes errors because the PHP fragments are trying to put HTML headers within the HTML body. Solution Put the PHP fragments before the HTML body tag. Poprostu skrypt musi być na początku a jak jest inczej to wywala błąd start_session(). Trzeba podzieliś skrypt na 2 części: Tą wstawaimy na samiutkim początku strony: Cytat <?php session_start(); // można pominąć jeśli jest się pewnym że włączona jest opcja auto_start ?> a tą tam gdzie ma sie pojawiać wynik Cytat <?php if (!isset($_SESSION['count'])) { // jeśli zmienna nie jest zarejestrowana $_SESSION['count'] = 0; // przypisz jej początkową wartość } else { // jeśli jest zarejestrowana $_SESSION['count']++; // zwiększ jej wartość } echo $_SESSION['count']; ?> Temat zamkniety Ten post edytował zibizz1 13.11.2007, 22:29:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:48 |