![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Robię sobie taki kodzik
Mam takie błędy Warning: Missing argument 5 for resize_pic(), called in C:\wamp\www\image size\rezize2.php on line 62 and defined in C:\wamp\www\image size\rezize2.php on line 2 Warning: imagecreatefromjpeg(3270-1.jpg) [function.imagecreatefromjpeg]: failed to open stream: No such file or directory in C:\wamp\www\image size\rezize2.php on line 7 Warning: getimagesize(3270-1.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in C:\wamp\www\image size\rezize2.php on line 26 Warning: imagecreatetruecolor() [function.imagecreatetruecolor]: Invalid image dimensions in C:\wamp\www\image size\rezize2.php on line 27 Warning: imagecopyresized(): supplied argument is not a valid Image resource in C:\wamp\www\image size\rezize2.php on line 28 Warning: imagejpeg(): supplied argument is not a valid Image resource in C:\wamp\www\image size\rezize2.php on line 29 Plik: 3270-1.jpg o rozmiarze 225414 bajtów został przesłany na serwer! Samo w sobie wszystko działa, pliki potrafią się zmniejszać. Chodzi mi o to że jak wysyłam plik to jeden ma się zachować w folderku orginal, a ten zmniejszony w folderku tumb. Niestety powstaje tylko orginał. Zobaczcie fachowym okiem może coś nakopałem i da radę to łatwo usunąć Redelek -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Wytlumacz mi prosze czego nie rozumiesz w tym komunikacie:
"Warning: Missing argument 5 for resize_pic()," ? Do pieciu nie umiesz liczyc czy jak? Zjadles jeden parametr przy wywolaniu tamtej funkcji. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wytlumacz mi prosze czego nie rozumiesz w tym komunikacie: "Warning: Missing argument 5 for resize_pic()," ? Do pieciu nie umiesz liczyc czy jak? Zjadles jeden parametr przy wywolaniu tamtej funkcji. Oki powolutku. Do pięciu umiem liczyć i to bez problemu . O proszę 1..5 i po sprawie. To chyba grupa dla "Przedszkole" tak czyli mogę proste pytania zadawać TAK? Dobra bardzo dziękuję za taką pomoc PUCHCIU -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat To chyba grupa dla "Przedszkole" tak czyli mogę proste pytania zadawać TAK? Nie, proste pytania to byś mogl w żlobku zadawac. Skoro ci php wyrzucił jak wół na ekran informacje co jest nie tak to czemu tego nie przetrawisz tylko na forum lecisz? Troche samodzielnosci ![]() Cytat Dobra bardzo dziękuję za taką pomoc To juz nie wiem... rozwiązales to wkoncu czy nie?
Wywolales to z 4 parametrami, a ta funkcja w definicji wymaga pięciu parametrów (1,2,3,4,5 - pisze dla pewnosci bo Twoje 1..5 mnie nie przekonalo)
Widzisz, tobie przy wywolaniu brakuje jednego parametru. pierwszy zakladam to: $plik_nazwa, drugi to "tumb/$plik_nazwa", trzeciego (katalog nie ma) a potem szerokosc i wysokosc masz. Proste. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
To juz nie wiem... rozwiązales to wkoncu czy nie? Nie nadal walczę problem jest w tym, że jak resize mam w oddzielnym pliku to ładnie zmniejsza. Mi chodzi o to by za jednym razem wysłać orginal i miniaturkę przy czym każde do innego folderku. O tych 5 parametrach to "zjadłem jeden", ale nie nie robi miniaturki pomimo 5 parametrów:( I tu mam problem Redelek -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]()
|
|
Cytat O tych 5 parametrach to "zjadłem jeden", ale nie nie robi miniaturki pomimo 5 parametrów:( To skoro juz to poprawiles, to pokaz nowe bledy o ile takie są. Pokaz rowniez kod po poprawkach, bo czesto sie zdarza ze te poprawki sa nie teges ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
To ja
No tak mnie nospor zmobilizował że zrobiłem i działa. Jeśli komuś się przyda lub chce poprawić to proszę bardzo.
Ten post edytował redelek 25.01.2008, 17:06:46 -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 9 Dołączył: 9.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czemu po uzyciu kodu z ostatniego postu tworzy mi miniaturki, ale sa czarne całe
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:31 |