![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 399 Pomógł: 7 Dołączył: 11.06.2007 Skąd: Poznan Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Mam taki kod do wysyłania maila który działa
ale potrzebuje żeby sprawdzał majla i czy wszystkie pola zostały wykorzystane Oto skrypt kontakt.php3 email.php3
Pomożecie Ten post edytował Piotrwusek 22.06.2007, 11:11:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aż sprawdziłem, bo mnie szok chwycił, ale nie... Google działa!!!
Walidacja formularzy w PHP Walidacja w JS -------------------- Prawo Wylera:
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam. |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 399 Pomógł: 7 Dołączył: 11.06.2007 Skąd: Poznan Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
No fajnie tylko e jak ja coś wstawiam to wszystko sie psuje
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No fajnie tylko e jak ja coś wstawiam to wszystko sie psuje Normalnie widzę Twój kod i wiem w której linii masz błędy po poprawkach. plik email.php3:
Funkcja na sprawdzenie poprawności emaila została znaleziona przy pomocy opcji SZUKAJ -> SZUKAJ Do tego jest zobowiązany regulaminem każdy przed napisaniem nowego wątku, o ile się nie mylę. POZA TYM: Widzę że używasz php 3. Nie będę się rozwodził nad tym, jakiego bólu doświadczysz gdy się okaże że w PHP > 3 trzeba odebrać zmienne z formularza. Zmień wersję jak najprędzej Ten post edytował uli 22.06.2007, 11:50:43 -------------------- Prawo Wylera:
|
|
![]()
|
|
zmieniłem tak jak mówiłeś na php zamiast php3 wstawiłem ten kod co podąłeś ale teraz zwraca mi że w linijce 14 jest błąd trochę to dziwne bo tam znajduje sie ja widać na powyższym poście znak {
Ten post edytował Piotrwusek 22.06.2007, 12:02:01 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aż sprawdziłem, bo mnie szok chwycił, ale nie... Google działa!!! Jak ja kocham te dowcipy o googlowaniu Walidacja formularzy w PHP Walidacja w JS ![]() -------------------- http://www.berry.nazwa.pl/edico/public_html/index.php ----> under construction
|
|
|
![]()
|
|
Bo pisane z palca. Gdybyś chwilę pomyślał to w linii nr 13 trzeba dołożyć jeszcze )
Kurczę zaczynam być złośliwy jak nospor ![]() ![]() Ten post edytował uli 22.06.2007, 12:14:40 -------------------- Prawo Wylera:
|
|
![]() ![]()
|
|
powstał taki skrypt
DZIAŁA pola temat, imię i treść mogą zostać puste a ja chcę żeby musiały zostać wypełnione
i jak dodać żeby do wygenerowanej automatycznie wiadomości dodać baner a tam gdzie jest Zły adres e-mail był też przycisk wróć albo przycisk WSTECZ Ten post edytował Piotrwusek 22.06.2007, 12:53:45 |
|
|
![]()
|
|
Takie rzeczy to tylko w erze kolego... Chociaż nie! Kubala jeszcze robi za wielbłąda!! Zgłoś się do Plusa!
A poważnie - to albo uczysz się w PHP (i co za tym idzie analizujesz i wyciągasz wnioski), albo szukasz na forum frajerów. Przeanalizuj to, co napisałem, połącz to z podstawami PHP -> Kurs to sobie dasz radę, jeśli jesteś średnio rozwinięty. -------------------- Prawo Wylera:
|
|
![]()
|
|
Wiesz przeanalizować to mogę i staram sie uczyć na błędach
ale jak tu Wstawić przycisk wstecz
jak wstawię tak
To pokazują się błędy to jak to połaczyć |
|
|
![]()
|
|
Wiesz przeanalizować to mogę i staram sie uczyć na błędach ale jak tu Wstawić przycisk wstecz
jak wstawię tak
To pokazują się błędy to jak to połaczyć A widzisz na to pytanie Tobie z chęcią odpowiem, bo zawęziłeś problem i nie chcesz gotowca, tylko coś tam kombinujesz. I chwała Ci za to ![]() Używasz cudzysłowów w wyświetlanym komunikacie. Cudzysłów w Twoim wyrażeniu po <a href= jest traktowany jako koniec instrukcji echo. Jeśli echo ma użyć cudzysłów jako wyświetlenie i przesłać to jako tekst trzeba poprzedzić go znakiem \, czyli:
-------------------- Prawo Wylera:
|
|
![]() ![]()
|
|
Dzięki teraz poprobuje pobawić sie zęby wszystkie pola musiały być wypełnione
Wielkie dzięki za wskazówki widoczne powyższych postach ![]() Ten post edytował Piotrwusek 22.06.2007, 13:34:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 13 Dołączył: 31.05.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Żeby nie zaczynać kolejnego nowego wątku to napisze tutaj, bo w sumie o to samo chodzi. Mam taki kod:
I gdzie go mam wsadzić w ten formularz:
Aby zadziała walidacja, jak ktoś wpisze w pole 'Twój email' np. adsdd Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]()
|
|
Takie rzeczy to tylko w erze kolego... Chociaż nie! Kubala jeszcze robi za wielbłąda!! Zgłoś się do Plusa!
A poważnie - to albo uczysz się w PHP (i co za tym idzie analizujesz i wyciągasz wnioski), albo szukasz na forum frajerów. Przeanalizuj to, co jest na powyżej, połącz to z podstawami PHP -> Kurs to sobie dasz radę, jeśli jesteś średnio rozwinięty. A tak do rzeczy to są słowa uli który dał mi powyższe wskazówki na napisanie poniższego kodu który wysyła mi emila ze strony kontakt.php email.php
trzeba tylko wpisać swój email gdyby coś nie działało to sprawdz czy nie masz ograniczonej opcji mail Dałem ci to po to żebyś przeanalizował i postawił do swojego formularza ten skrypt działa poprawnie na http://www.kwserwer.nazwa.pl/szkola/kontakt.php Ten post edytował Piotrwusek 22.06.2007, 17:44:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 08:42 |