![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ostatnio przydarzyło mi się coś dziwnego jeśli chodzi o formularz logowania do CMS-a własnej produkcji. Jak pamiętam od zawsze jako guzik do zatwierdzenia i zalogowania stosowałem obrazek graficzny (żeby było ładniej;). Jednak ostatnio zauważyłem, że guzik ten przestał działać na większości CMS-ów jakie zrobiłem. Dziwne jest to, że nie na wszystkich... Nie wiem czy łączyć to z nowym FF4... ale byłoby to conajmniej dziwne. Zastąpienie obrazka zwykłem submitem naprawia problem i logowanie działa bez zarzutu czyli PHP dobrze interpretuje dalsze komendy. Zauważyłem, że tak jakby wartość przekazywana przez guzik nie leci do zmiennej $login. Poniżej trochę kodu...
Jeśli zastosuje obrazek zamiast guzika
to zmienna $login wogóle nie przyjmuje żadnej wartości i następny if nie zaczyna wogóle działać. W momencie zmiany obrazka na zwykły submit wszystko śmiga jak ta lala.
Czy spotkaliście się z czymś takim u siebie gdzieś może w ostatnim czasie? Jeśli wiecie jak się z tym uporać to proszę o jakieś info. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Bo obrazek nie przesyła zawartości login tylko login_x oraz login_y. Samo login to wysyłają z kaprysu tylko niektóre przeglądarki.
Jakbys zrobił print_r($_POST); to byś na forum nie leciał. Pamiętaj na przyszłość o tak banalnym debugowaniu... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:26 |