![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 141 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Poniższy kod (nie wiem czemu), nie zwraca wyników i zatrzymuje inne kody/skrypty znajdujące się pod nim. Próbowałem znaleźć usterkę. Użyte funkcje, sprawdziłem w manualu. Ustawiłem e-reporting(e-ALL) i takze nic nie wyświetliło. Używam najnowszego Indianina.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pierwszy rzut oka wydaje mi się, że to przez te części kodu:
oraz
Zastanawiam się czy znacznik '#' Nie wykomentowuje ci po prostu reszty linii kodu, przez co zostają niedomknięte cudzysłowy i w efekcie cały kod się sypie. Spróbuj zrezygnować z tych Ś i sprawdź czy bez tego kod działa czy nadal się "tnie". Ten post edytował Skie 13.12.2008, 17:40:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Zastanawiam się czy znacznik '#' Nie wykomentowuje ci po prostu reszty linii kodu, przez co zostają niedomknięte cudzysłowy i w efekcie cały kod się sypie. Ta encja jest spowodowana bugiem skryptu tego forum. Zgłosiłem, ale nikt nie chce się tego jakoś podjąć. A problem w topicu tkwi w niedomkniętych cudzysłowach. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, masz rację z tymi niedomkniętymi cudzysłowami (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
To forum w ogóle ma dużo błędów - np. to, że się praktycznie nie da edytować postów (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od siebie dodam jeszcze
Czyli brak i średników, i cudzysłowów, i nawiasu. Z jakiego edytora korzystasz? Może zapodaj sobie jakieś Eclipse PDT, przynajmniej nie będziesz miał problemu z takimi literówkami. Edit: hmm wycięło cudzysłów w drugim kodzie Ten post edytował ziqzaq 13.12.2008, 18:04:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 141 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Och, dziękuje, za tak uprzejmą i życzliwą pomoc. Ten kod
I takie czysto techniczne pytanko, co do tego powyżej. Dla parsera, ' to ' a cudzysłów to "?
Ten post edytował obelix94 13.12.2008, 18:13:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Och, dziękuje, za tak uprzejmą i życzliwą pomoc. Nie ma sensu się tak napinać - jakaś ironia czy co? Przynajmniej ja to tak zrozumiałem. :/ I na marginesie. Nie wiem czy forum tak wycięło Twój kod, ale błędy jakie w nim były prowadzą u mnie do wywołania "Parse error:" w php. Kod Parse error: syntax error, unexpected '}', expecting ',' or ';' in .../test.php on line 10 W php.ini Kod error_reporting = E_ALL Racja, brak apostrofu, mea culpa pisałem szybko i niedokładnie. Dla php ' to ' (apostrof to apostrof) a " to " (cudzysłów to cudzysłów) - z tego co wiem. Edit: poprawka błędu Ten post edytował ziqzaq 13.12.2008, 18:47:00 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Właśnie zauważyłem inny Twój temat.
Klepiesz ten sam kod na dwóch różnych tematach. Zastosowałeś rady z tego wątku i z tego drugiego? Acha i Twój pierwszy kod (z tego wątku) po wprowadzonych poprawkach (wymienionych wyżej) _działa_. Próbowałeś go naprawić czy napisałeś odpowiedź "tak z rozpędu"? Radzę ci się zastosować do ostatniej rady erix (z tego drugiego wątku) za dużo się pytasz a za mało myślisz/czytacz/szukasz IMHO. |
|
|
![]()
|
|
Zauważyłem ze działa (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/rolleyes.gif)
Teraz nauka, kolejne tematy pewnie na ferie. (w praktyce wcześniej (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) ) Choć codziennie coś tworze, i większość działa, to tępotą dorównuje osłowi. Ale...cóż, marzenia (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/cool.gif) widzicie tu gdzieś bład?
parser widzi t_if Ten post edytował obelix94 13.12.2008, 22:37:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Choć codziennie coś tworze, i większość działa, to tępotą dorównuje osłowi. Ale...cóż, marzenia Zacznij wreszcie myśleć samodzielnie! Cytat parser widzi t_if Średnika gdzieś zjadłeś. Raportuję moderatorom, Twoje lenistwo sięgnęło apogeum. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Przeczytałem pierwsze dwa Twoje posty i nie wiedziałem czy dać Ci to ostrzeżenie czy nie... Czytam dalej i tak jak erix napisał.. apogeum lenistwa, niechęci do manuala i do tego crossing post.
Ten temat zostawiam otwarty, a Pan obelix94 dostaje ostrzeżenie. |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
do jednego z wcześniej zamkniętych tematów: wszelkie ciapki, średniki, etc.. koza Ci zjadła, one są po to aby ich używać.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:53 |