![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Napisalem sobie taka prostą funkcje do przesyłania maili :
A nastepnie kruciótki skrypt aby przetestowac poprawnosć działania
Niestety gdy sprawdzam maila nie dochodzi wogole html tylko pusta wiadomość z tytułem, gdy uzywam skryptu do przesyłania tylko plain text wszystko jest ok, bład wystepuje przy przesylaniu html, mniemam ze bład jest gdzies w klasie SimpleMail tylko nie mam pojecia gdzie..... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Racja byl tam błąd ale po poprawieniu nic to nie dalo.......
Mecze sie z tym od kilku dni, probowalem zamieniac \r\n tylko \n , kodowanie i inne cuda ale nic to nie dalo, jakies pomysly ? ----------------------------------------------------------------------- Ok znalazlem błąd ktory tkwil w wywolaniu zmiennej, zamiast
Powinno byc
Pozdrawiam --------------------------------------------------------- Niestety pojawil sie kolejny problem : gdy chce wysłać list skladajacy sie zarówno ze zwykłego tekstu oraz tekstu html znowu dostaje pusta wiadomość A oto skrypt :
Gdy patrze w źrodło maila jest tylko sam tytul bez wiadomosci.... Czy ktos ma pomysl jak to naprawic ? Ten post edytował Wolfie 19.05.2009, 14:52:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jest mozliwe wyslanie czegos takiego?
Mi sie wydaje ze albo wysylasz text albo html (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Jak sie myle to prosze o linka do dokumentacji:) |
|
|
![]()
|
|
Mysle ze jest mozliwe bo wlasnie przerabiam ksiazke pod tytulem : "PHP5, Apache i MySQL od podstaw" no i ten kod jest zaczerpniety z tej wlasnie ksiazki wiec mysle ze autorzy by nie popełnili takiego błedu sadzac po przeczytaniu ich krotkiego zyciorysu zawarego w ksiazce.
Poza tym jest takze przyklad w dokumantacji funkcji mail() NIe wiem jak sie odsyla do dokladnej linijki za pomoca linku ale w przykładach implementacji funkcji mail() jest to wyraznie napisane, tytuł przykładu to Geoff in Montreal 01-May-2007 10:07 Wiec uwazam ze jest to jak najbardziej mozliwe (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) --------------------- juz wiem jak sie odsyla do dokladnego przykladu zapraszam tutaj : Przykład --------------------------------- Tylko dlaczego przychodzi mi pusty mail ? Ten post edytował Wolfie 19.05.2009, 15:10:34 |
|
|
![]()
|
|
ten przyklad z php.net dziala, Ale i tak wyswietla w htmlu (poniewaz ten sposob to alternatywa dla czytnikow, jak ma wyswietlac w txt to bierze z txt a jak w html to html;)
w Twoim przykladzie sa bledy, powinno byc tak.. ale nie chce mi sie sprawdzac dokladnie, sprawdz sam z php.net -tamto dziala
|
|
|
![]()
|
|
Po Twojej poprawce doszedl mi mail z załącznikiem o nieokreslonym formacie
Otworzyłem załącznik a w srodu znajdowało sie to : Cytat Jest to komunikat wieloczęściowy w formacie MIME\n-- Content-Type: text/plain; charset=utf-8 Content-Transfer-Encoding: 8bit To czystotekstowy fragment listu -- Content-Type: text/html; charset=utf-8 Content-Transfer-Encoding: 8bit\n\n<h1>Test z użyciem tekstu HTML!</h1> ---- Czyli cos sie poprawilo ale nie tak jak powinno (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) --------------------------------------------------------------- A bylo to spowodowane bo przez przypadek skasowalem zmienna $_boundary Teraz razem ze zmienna ciagle dochodzi pusta wiadomość Zreszta tak jak mowilem testowalem juz rozne wartianty jesli chodzi o znaczniki \n\n, \r\n itp itd i nic to nie dalo Moze jakies inne pomysly ? Ten post edytował Wolfie 19.05.2009, 16:38:38 |
|
|
![]()
|
|
nie kazdy czytnik (program pocztowy) obsluguje tego typu zabiegi:)
np outlook (pelen, nie expres). Wyswietla mi taka wiadomosc w HTMLu i nie mam alternatywnego (tzn zalacznik lub cos w ten desen). |
|
|
![]()
|
|
Czyli u Ciebie ten kod dziala poprawnie ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.08.2025 - 15:25 |