![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ktoś z was zna może taką klasę / rozszerzenie PHP, oferującą funkcjonalność podobną jak w GIMP-ie - chodzi mi o rozmywanie obrazy, dodawanie efektów świetlnych, nakładanie obrazu na płótno itp?
Ewentualnie może jakieś graficzne algorytmy (tak żebym to sobie sam zaimplementował), albo ich implementację w innych językach? Linki? Książki? Artykuły? Będę dźwięczny za pomoc. Pozdr! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 22 Dołączył: 19.09.2007 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jak skomplikowane efekty nim uzyskasz, ale powstało coś co nazywa sie: eZ Components (tutaj)
Polecam się przyjrzeć temu... Ten post edytował Nattfarinn 7.10.2007, 16:03:38 -------------------- Code should run as fast as necessary, but no faster; something important is always traded away to increase speed.
-- R. Pattis |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Osiek almost City ;-D Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bibliotęką, która oferowała, o ile dobrze pamiętam, takie efekty, albo chociaż niektóre z nich, była imagick.
W PHP obsługujesz tę bibliotekę przez rozszerzenie MagickWand, AFAIR. O: http://pecl.php.net/package/imagick/ A jeśli chodzi o same algorytmy graficzne, ciekawe artykuły na ten temat ukazują się w PC World Komputer, dział Prog&Play. ![]() -------------------- "Hmmm, na wakacje trzeba będzie zacząć zarabiać, co nie? ;-] GTA IV się coraz bardziej zbliża... ;-]"
To się nazywa częsty update sygnaturki. ;-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm, a nie da sie napisac skryptu do gimpa w w nim to odpalic? W samym php to bedzie potwornie powolne.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wszystkim przeglądnę w wolnej chwili.
dr_bonzo =>Wiem że wolno, tak się chciałem pobawić... ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:27 |