![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problem: Cytat Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 28820 bytes) in F:WebServhttpdkatfunkcje.php on line 56 w lini tej znajduje się Kod $im=imagecreatefromjpeg($name); nie rozumiem, czemu ten bład jest generowany. do tej pory generowanie miniatur zawsze mi działało a teraz takie coś :| Prosze o pomoc w rozwiązaniu problemu Ten post edytował craker 13.11.2007, 20:26:38 -------------------- narazie brak sygnaturki
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 1 Dołączył: 10.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za duży obrazek chcesz zmniejszyć, albo skrypt zabiera zbyt wiele pamięci ustawionej w memory_limit w pliku php.ini.
pozdrawiam stygma |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
plik waży 707KB, chyba że wymiarowo
![]() -------------------- narazie brak sygnaturki
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 1 Dołączył: 10.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj z obrazkiem ~200KB - nie wywali błędu.
pozdrawiam stygma |
|
|
![]()
|
|
hmm, z mniejszymi plikami działa, a da się coś zrobić, żeby duże pliki też obrabiał
![]() -------------------- narazie brak sygnaturki
|
|
|
![]()
|
|
Przecież napisałem - zmienić memory_limit, o ile masz serwer na swoim komputerze. Jeżeli nie, nic nie zrobisz. Nie używasz żadnego programu gaficznego? Po co dręczyć serwer takimi kobyłami?
pozdrawiam stygma |
|
|
![]()
|
|
memory limit mam cały czas ustawione na 64MB i pojawia się taki komunikat, przy plikach takiego rozmiaru.
po to męczyć że to jest skrypt dla fotografa, do portfolio, no ale cóż najwyżej go nauczę odchudzać swoje zdjęcia ![]() -------------------- narazie brak sygnaturki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:45 |