![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 1 Dołączył: 27.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam stonicowanie zdjec i co mam zle, bo na kazdej podstronie wyswietlane jest to samo zdjęcie-1 rekord z danej kategorii.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 28 Dołączył: 2.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj tak EDIT a skąd się biorą te zmienne co są w zapytaniu ![]() Ten post edytował RafaelX 2.03.2009, 10:34:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
co masz w tych zmiennych? $start i $na_stronie
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 1 Dołączył: 27.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pobiera aktualna stronę a na_stronie to po ile fotek ma być wyswietlane.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
no a w $start? z tablicy $_GET pobierasz? czy jak?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 28 Dołączył: 2.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale skąd gdzie masz jakąs wartośc do tego przypisaną
![]()
a powinno być
Swoją drogą nie lepiej używać mysqli_* Edit:
Jak chcesz żeby było kilka wyników na stronie to musi to być w jakiejś pętli Ten post edytował RafaelX 2.03.2009, 10:44:30 |
|
|
![]()
|
|
a powinno być
zdajesz sobie sprawę że źle podałeś?
jak już. Cytat Jak chcesz żeby było kilka wyników na stronie to musi to być w jakiejś pętli ale nie to jest problemem. ona nie chce wszystkiego chce natomiast inne zdjęcia się wyświetlały chyba że źle zrozumiałem... Ten post edytował piotrooo89 2.03.2009, 10:48:34 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
sorry rzeczywiście tak by nie zadziałało,
|
|
|
![]()
|
|
$start=$_GET['start'];
$na_stronie = 1; jak zmieniłam to wyswietla na stronie 1 i 2, a na dalszych nic |
|
|
![]()
|
|
kurka ale powiedz co ty chcesz osiągnąć? bo nie wiem.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
chodzi o wyswietlanie galerii z podziałem na strony wg kategorii, (kodu stronicowania nie wklejałam),
teraz mam tak ze na wszystkich podstonach jest wyswietlana pierwsza fotka z bazy z danej kategorii. |
|
|
![]()
|
|
a chcesz żeby się wszystkie wyświetliły z danej kategorii?
jeśli tak to zrób pętle jak radził ~RafaelX . to $row=mysql_fetch_array($wykonaj) wrzuć do pętli. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
mam tak i własnie dlaczego wyswietla zdjecie na 1,2 stronie a na dalszych nie wyswietla fotek.
a chcesz żeby się wszystkie wyświetliły z danej kategorii?
jeśli tak to zrób pętle jak radził ~RafaelX . to $row=mysql_fetch_array($wykonaj) wrzuć do pętli. |
|
|
![]()
|
|
a jak klikniesz na trzecią stronę to co masz w tej $_GET['start']? może podajesz zakres który nie istnieje?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
wyswietla aktualna strone zakres jest a dalej nie wyswietla tylko na 1 i 2 stronie a na dalszych nie:(
moze ktos widzi dlaczego tak to działa?i gdzie jest bład Ten post edytował gosienkami 2.03.2009, 22:59:10 |
|
|
![]()
|
|
a masz to na jakimś zewnętrznym serwerze?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
moze najzwyklej w swiecie masz rekordow tylko na dwie strony
![]() $wykonaj=mysql_query("SELECT * FROM galeria, kategorie where nazwa='$nazwa' and kategorie.id=galeria.id_kategorii"); $znaleziono=mysql_num_rows($wykonaj); $zapytanie=mysql_query('SELECT * FROM galeria group by id_kategorii asc LIMIT '.($start).",".$na_stronie.""); Te zapytania są bzdurne, bo liczba rekordow z pierwszego zapytania może byc zupelnie inna (wieksza) niz liczba rekordow z drugiego zapytania. Generowanie zakresu i wyswietlanie danych na podstawie tych dwoch zapytan jest bez sensu. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
rekordow mam duzo, wiec moze cos w tym zaytaniu miesza
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
pierwsze zapytanie zwraca ci liczbe group wraz kategoriami. jesli jedna grupa nalezy do kilku kategorii to dostaniesz te grupe przemnozoną przez liczbe kategorii.
Drugie zapytania zwraca ci tylko same grupy. Podsumowujac: jesli kazda grup nalezy przykladodowo do 3 kategorii, a grup masz 4 to pierwsze zapytanie zwroci ci 12 rekordow, zas drugie tylko 4. Rozumiesz? Pominalem w moim wywodze ten dziwny warunek w pierwszym zapytaniu: nazwa='$nazwa' , ktorego nie raczylas dodac do drugiego.... edit: troche sie rypnalem, bo w drugim masz grupowanie po kategorii a nie po grupie. Tak czy siak drugie zapytanie zwroci ci mniej rekordow, bo tylko same kategorie a nie tak jak pierwsze iloczyn z grup i kategorii -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:17 |