![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 1 Dołączył: 12.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem nastepujący: mam zrobić formularz który ma utworzyć tabele których ilość wierszy i kolumn będzie zależała od danych wpisanych. Formularz ma zawierać dwa pola "wejściowe" liczby kolumn i liczby wierszy np. jak wpisze żeby było 2 wiersze i 3 kolumny to wyświetli sie tabela która będzie miała 3 kolumny i 2 wiersze. Mógłby mi ktos pomóc z tym zaczynam dopiero swoja przygode z php Z góry dziekuję za pomoc. Ten post edytował szaman0 12.02.2007, 21:17:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 1 Dołączył: 12.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem wogóle jak to zrobić możesz mi napisać lub lepiej wytłumaczyć wiele lepiej, bym był wdzięczny jak bys mi ktos napisal ja bym to sobie przeanalizował i to zrozumial
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym to zrobił tak: dwukrotnie zagnieździł pętlę for" title="Zobacz w manualu php" target="_manual: zewnętrzna przebiegająca po wierszach, wewnętrzna po kolumnach, schematycznie coś w stylu:
-------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cos pewnie w ten desen ehh troche spozniony :E Ten post edytował grubas 12.02.2007, 21:53:38 |
|
|
![]()
|
|
Dzieki wielkie za pomoc
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@grubas - chyba coś nie tak jest... kluczowy fragment wygląda tak:
Mianowicie zamykasz znacznik <tr>, będąc jeszcze w drugiej pętli (tworzącej poszczególne komórki, a nie wiersze), oraz zamykasz znacznik <table>, będąc w pętli pierwszej (czyli utworzysz tabelę raz, a zamkniesz ją tyle razy, ile jest wierszy). -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- c++ , javascript , PHP , SQL , MYSQL , CSS - wszystko czego potrzebuje prawdziwy mężczyzna LoL
|
|
|
![]()
|
|
dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi juz dziala, temat uwazam za zamknięty
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@grubas - chyba coś nie tak jest... kluczowy fragment wygląda tak:
Mianowicie zamykasz znacznik <tr>, będąc jeszcze w drugiej pętli (tworzącej poszczególne komórki, a nie wiersze), oraz zamykasz znacznik <table>, będąc w pętli pierwszej (czyli utworzysz tabelę raz, a zamkniesz ją tyle razy, ile jest wierszy). ehh wkleilem kod ale chcialem costam jeszcze zmienic i zepsulem, naprawilem jak tylko zobaczylem , ale widac monitoring forum jest non-stop :E:E, no nic moj blad :< |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:40 |