![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam forumowiczów
Posiadam formularz. Wysyłam z formularza dane tytul i chce aby te nowe dane nadpisały znajdujące się w zmiennej a w pliku b.php Wiem, że trzeba otworzyć plik ale nie mogę znaleść funkcji do edycji zmiennej. Proszę o odpowiedź. Ucieszyłbym się gdyby był to już gotowy przykład co zaoszczędzi mi czasu. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/guitar.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 2 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po co otwierac plik skoro chcesz zmienic wartosc zmiennej? wklej kod ktorym chcesz to zrobic
Ten post edytował maryaan 18.01.2007, 19:18:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ehh no napisałem, że nie znam takiej funcji. Nie mam narazie nic co by dotyczyło edycji.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 2 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"edycja" zmiennej wyglada tak:
$nazwaZmiennej = nowaWartoscZmiennej; wklej kody |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy o to ci chodzi ale jak nie to łatwo to przerobisz na co zechcesz jak są jakieś błedy to sorka ale nie sprawdzałem
NA DRUGI RAZ ZAJRZYJ DO MANUALA I PRZYNAJMNIE ZACZNIJ COŚ PISAĆ I WKLEJ NAJPIERW KOD A NIE PROŚ O GOTOWY SKRYPT Ten post edytował lopez86 18.01.2007, 21:04:40 |
|
|
![]()
|
|
Wydaję mi się, że ten skrypt jedynie dodaje jakiś tekst do strony bo PATRZYŁEM po manualach, poradach i kursach ale znalazłem włąśnie dodawanie do strony. Mi chodzi o edycję zmiennej.
Ehh W plkua.a.php mam załużmy: $nm="a"; Edytując przez formularz wysyła mi nową wartość zmiennej w postaci POST i chce aby ten zeedytowany tekst pojawił się na miejsce starego w zmiennej. Czyli jeżeli w formularzu wpisałęm zamiast a kolo to kod powinien być taki: $nm="kolo"; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to sorka źle cię zrozumiałem ale w takiej sytuacji to maryann ci napisał jak się zmienną edytuje
musisz zadeklarować jej nową wartość innego sposobu nie ma $nm="a"; i po przesłaniu z formularza wrzucasz dane z niego do tej zmiennej
i zmienna przyjmuje nową wartość w postaci stringu (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) , źle cię wcześniej zrozumiałem jeszcze raz sorka (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Hmm, chyba dalej nie rozumiem. Ta rozmowa zaczyna się robić naprawdę męcząca... Jaskoś mi to nie wychodzi i zmienna nie zmienia swojej wartości na taką, którą podałem. Zaglądałęm w skrypty i znalazłem w jportal-u włąśnie ten kod, który zmienia wartość zmiennej w pliku, ale jakoś teraz nie mogę go przystosować (co dziwne, bo z rok temu używałem go i wszystko działało). Ehh, chyba mam pecha hehe
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 23:51 |