![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam piękny skrypt oceniania w php nie wiem dlaczego ale nie nie zlicza mi głosów... nie wiem co moze być tego powodem, gdyż jestem jeszcze początkujący i dlatego proszę o pomoc. Oto kod:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie nigdzie nie odczytujesz wybranej oceny, a tym bardziej zapisywać. No chociaż zapis może i jest ale zapisujesz tam .... coś co nie wiem skąd sie bierze.
Nie masz też pola, które sprawdzasz na samym początku skryptu czyli wartości $add. Ten post edytował Cienki1980 21.01.2007, 20:13:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem. Skrypt jest w całości ściągnięty... i tak jak ściągnąłem tak też napisałem kod...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta linijka
mówi - jesli parametr $act przy wywołaniu ocena.php jest różny od add to wykonaj skrypt poniżej czyli przelicz średnią natomiast w przeciwnym wypadku (else) czyli jak będzię równy add otwórz plik, itd. Jeśli chcesz żeby po każdym kliknięciu skrypt dodawał do pliku kolejną ocenę zmień linijkę:
na:
Oczywiście w folderze musisz mieś plik ocena.dat z prawami do zapisu. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:07 |