![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Po przejrzeniu forum oraz kursów stworzyłam sobie pliczek do dodawania rekordu, który niedziała ![]() Może ktoś z Was wie gdzie popełniłam błąd. o to kod:
pozdrawiam Ten post edytował sweety 27.04.2006, 14:38:01 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz blad w zapytaniu inserujacym INSERT INTO syntax
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no i nadal mi to nie działa
![]() ![]() Nawet kod skopiowany z książeczki też jest be ![]()
i już w sumie niewiem czy to wina bazy, wina kodu, wina moich początków ale to jest irytujące ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podaj strukturę tabeli, jest to pomocne bardzo. W ciemno trochę ciężko powiedzieć czego może być wina.
Ten post edytował SebastianSerafin 28.04.2006, 08:34:26 |
|
|
![]()
|
|
struktura to dwa proste pola:
adres o typie varchar i adres jest kluczem. To jest dla mnie strasznie dziwne ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja postępuje tak, jeżeli jest problem z bazą wyświetlam sobie treść kwerendy, zrób tak:
Zobaczysz kwerendę, następnie uruchomić ją można w konsoli lub programie do obsługi mysql(polecam MySQL-Front lub Navicat. Tam podpowie gdzie jest błąd, zmieniasz dotąd aż działa w konsoli lub programie i już widzisz czego wina, czy zapytania, bazy czy może php. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 1 Dołączył: 5.10.2005 Skąd: Opole/Chorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozesz zrobic tak jak powiedzial SebastianSerafin badz tak:
Jak bedziesz miec blad w zapytaniu powinno wywalic Ci go na ekran ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
do kodu z pierwszego posta
sprawdz czy $register_globals masz wlaczone na On, jesli nie (zalecane) powinienes do zmiennych z formularza odnosic sie przez tablice $_GET['nazwa_zmiennej'] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:21 |