Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [php][dhtml][mysql] mapa , tura,
-ostek-

Goście

Witam.
1 pytanie . czy plik xx.map mozna wstawic do php? tak zeby dało sie postawic postac i widac bylo innyc uzytkownikow. proszeo odp tak lub nie i krutką podpowiedz link etc.

tyle bo robie rpG i zrobilem mape.... tylko po 1 nie widac uzytkownikow tylko ja;) po 2 tnie sie nie jest plyna.... po 3 za duzo zjada.... i wole lipa
Go to the top of the page
+Quote Post
maziak

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

To najmniej zrozumialy post jaki widzialem, ale na 95% odpowiedz brzmi - nie, nie da sie. Jeżeli dobrze zrozumialem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif)
To na pewno nie bedzie polegalo tylko na "wstawieniu" do php.

Napisz cos wiecej, co chcesz zrobic, jak itp.

Ten post edytował maziak 3.11.2007, 15:26:10
+Quote Post
-ostek-

Goście

OK. A WIEC:

STWORZENIE DYNAMICZNEJ MAPY. po której Gracz moze sie poruszac. za pomoca Guzikow czy tam w,a,s,d .....

cale zalozenie wyGloda tak Gracz1 ma do wykonania 100 krokow i potem koniec tury ( to juz zrobione w 95% brakuje mi dunamicznej mapy )

tylko jak zrobic plyna mape?

myslałem zeby zrobic to tak:
koles ma 100 krokow po wykonaniu nie moze sie ruszac.... i klika KONIEC TURY i do mysql wysyla dane co zrobil, kordy x,y mapa itd.... ale nie wiem jak zrobic PLYNA mape i wyswietlanie Graczy Online na mapie prosze o LINK do poczytania kawałek kodu podpowiedz...... a reszte zrobie .... 1 raz robie dynamiczna mape i nie wiem jak .....
+Quote Post
maziak

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Poczytaj o technologii AJAX, albo AMFPHP we flashu. Linkow co prawda nie mam, ale w googlach tego pelno. Osobiscie polecam flasha, ze wzgledu na dodatkowe mozliwosci wykorzystania ladnej grafiki (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/snitch.gif)
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 11:17