![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Niby prosta sprawa - chcę zainstalować rozszerzenie DBG do PHP-a, ale za chiny nie mogę, wstyd się przyznać... A było to tak: 1. Ściągnąłem sobie najnowszą wersję skompilowanego dla Win DBG-a, rozpakowałem. 2. Z katalogu z DLL-ami wziąłem php-dbg.dll5.1 (zgodnie z moją wersją), zmieniłem nazwę na php-dbg.dll i wrzuciłem do katalogów php/ext i windows/system32 (Win XP). 3. W pliku php.ini dopisałem tak: Tam gdzie są rozszerzenia: Cytat extension=php_dbg.dll Tam gdzie są opcje konfiguracyjne rozszerzeń: Cytat [debugger] debugger.enable_session_cookie=On debugger.enabled=On debugger.JIT_enabled=On debugger.JIT_host=clienthost debugger.JIT_level=3 debugger.JIT_port=7869 debugger.profiler_enabled=On debugger.session_nocache=On debugger.timeout_seconds=300 4. Restart Apache-a, phpinfo() i nic... Ma ktoś jakiś pomysł? Może jakiś link? Pozdr. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dopisz do c:\windows\php.ini extension=php_dbg.dll , może to pomoże .Kiedys mi pomogło ale nie wiem czy w tym przypadku ci cos da , a apache ani php nie wypluwa zadnych błedów ?
Ten post edytował dzesi 28.09.2007, 11:09:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
c:\windows\php.ini extension=php_dbg.dll , może to pomoże .Kiedys mi pomogło ale nie wiem czy w tym przypadku ci cos da , a apache ani php nie wypluwa zadnych błedów ? Czy ja po chińsku piszę? Przeczytaj dokładnie mojego posta - już pisałem, że to zrobiłem. Żadnych byków nie ma. Kiedyś kiedyś (kiedy dopiero zaczynałem z PHP) miałem podobny problem z MySQL-em, ale wtedy to zapomniałem o wrzuceniu DLL-a do system32. Teraz na 100 tam jest. Może trzeba jakoś zmienić właściwości tego DLL-a? (zgadywanka) -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:23 |