![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam. Potrzebuje zczytać zawartosć pliczku tekstowego i wyświetlić go na stronie tworzonej w php.
Mój komputer działa jako serwer i wszystko byłoby ok gdyby ten pliczek zczytywany był z komputera który przegląda stronę a nie z mojego kompa!! mój kod źródłowy wygląda następująco:
prosze o pomoc ew wskazóweczki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da się.
Jeśli użytkownik Ci tego pliku nie wysle nie bedziesz miał do niego dostępu. Nie wydaje Ci się niedorzeczne to że wchodzisz na stronę a kod czyta zawartość Twojego dysku. Przeciez to jest chore. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Troche by to było niebezpieczne
![]() Zrob formularz ladujacy plik na server ![]() ![]() -------------------- przetwornik yt na czasie :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
istota tego polega na tym że potrzebuje w jakiś sposób zczytać info o użytkowniku, który jest zalogowany u siebie na kompie - po prostu potrzebuje jego login z windy do dalszej obróbki
i kombinuje chwytając się wszystkich możliwych sposobów. BO nie ma problemu w zczytaniu IP, czy nazwy hosta a mi niestety jeszcze zależy na tym żeby pojawiała sie nazwa obecnie zalogowanego usera. Może dasięto zrobić w JAVIE? hmmm prosze o sugestie... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da się.
Zrozum to. Jets pewien poziom bezpieczeństwa, którego przekroczyć nie można. Ty właśnie starasz się go przekroczyć. Jeśli potrzebujesz tych danych to o ine poproś i niech użytkownik Sam Ci je poda. A że tak zapytam: Po Co Ci te dane? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@alogator, a Ty chciałbyś, żeby ktoś bez Twojego pozwolenia czytał twoje dane z kompa ? ;>
Ten post edytował lopik 20.08.2007, 09:27:38 -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomysl nad innym rozwiazaniem - napewno jakies jest
![]() Ciezko ci pomoc bo nie wiadomo co to za dane o uzytkowniku mialy by byc i po co ![]() -------------------- przetwornik yt na czasie :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:12 |