![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy jest jakas funkcja PHP ktora zwroci czas lokalny z czasu systemowego?
mam zmienna w postaci $czas=1207165411; odczytaną za pomocą funkcji filemtime(); po rozkodowaniu za pomocą funkcji date(), $czas=date("F-d-Y H:i:s",$czas); otrzymuję czas systemowy, 1. Jest moze jakas inna funkcja ktora zwracałaby czas lokalny i jak jej uzyc? 2. Dlaczego w przypadku przerwy w zapisie "F-d-Y_H:i:s" wyswietlana jest tylko jego pierwsza część tzn. sama data bez godziny, daodam że zmienna czas mam wstawioną do "title" w linku "a href=" Ten post edytował grzegorz80 3.04.2008, 22:10:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat 2. Dlaczego w przypadku przerwy w zapisie "F-d-Y_H:i:s" wyswietlana jest tylko jego pierwsza część tzn. sama data bez godziny, dodam że zmienna czas mam wstawioną do "title" w linku "a href=" Bo powinno sie pisać: <a title="jakiś tytuł" a nie: <a title=jakiś tytuł Co do punktu pierwszego to będziesz musiał zapytać się użytkownika jaka strefa czasowa mu odpowiada, zapisać to w cookie i przy każdym kolejnym wyświetleniu strony ustawiać date_default_timezone_set" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual na podstawie tego ciacha. Ten post edytował Kicok 3.04.2008, 22:12:50 -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
date_default_timezone_set("Europe/Warsaw");
dokładnie o to chodziło, dzięki:) lepsze takie ustawienie czasu niż czas serwera niewiadomo gdzie;) oczywiscie chodzi o to aby data wyswietlana pokrywała sie z data zapisana w pliku tekstowym. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.06.2025 - 00:21 |