![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Mam problem z napisaniem stronki, nie chcę używać tabel, do tej pory męczyłem się z divami, ale jakoś mi to nie wychodzi do końca, co chwile coś się sypie. Oto co chciałbym uzyskać: - pierwszy blok to górny baner - reszta strony, w której zawarte jest: * na lewo menu * na prawo wyświetlane zawartości Drugi problem, to w jaki sposób mogę uzyskać taki efekt, by po kliknięciu w odpowiednią pozycję menu treść pojawiała się w prawym bloku nie odświeżając górnego banera? Czytałem, że ramki odpadają, ajax się nie pozycjonuje, a zastosowany przeze mnie skrypt doSection i noSection działa, ale nie wiem czy mądre byłoby modyfikowanie, by przy pojawianiu się jednej sekcji znikały pozostałe, trochę jest to też na okrętkę i nie wiem jak to jest z ładowaniem ukrytych treści. Największy problem to jednak samo dobre wypozycjonowanie divów, zastosowałem float left i right, ale może coś źle robię:/ Może jest jakiś lepszy na to sposób? Może jednak zrobić te cholerne ramki na osobnego topa (de facto we flashu) Z góry dzięki za pomoc! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wrzuć kod źródlowy strony, pokaż jak to wygląda, bo stwierdzenie że coś sie sypie to raczej dużo nie mówi.
Możesz robić linki z 'return false' i pod odnośnik podstawiać strone statyczną, wtedy i boty zindeksują strone nawet jeśli będziesz robił w ajaxie. Można też w samym javascripcie po kliknięciu zmieniać display i to będzie napewno prostsze rozwiązanie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.05.2025 - 04:36 |