![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 346 Pomógł: 23 Dołączył: 28.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, chcialbym sie zapytac o idee stworzenia na samych cookie oznaczenia na forum postow/tematow nieprzeczytanych/przeczytanych.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 288 Pomógł: 12 Dołączył: 2.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja to raczej zrobiłem w bazie danych, w tabeli gdzie są przechowywani aktualnie userzy online.
I po prostu do komorki dodaje <id_topicu>: i potem powstanie taki string: <id_topicu>:<id_topicu2>:<id_topicu3>: i tak dalej natomiast przy każdej aktualizacji topicu usuwam (str_replace) "<id_topicu>:" no i pozniej jak sprawdzasz czy topic jest przeczytany, to: explode i potem in_array jeśli się nie mylę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 346 Pomógł: 23 Dołączył: 28.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, wiem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) jesli chodzi o wykonanie tego w oparciu o baze to nie ma wiekszych problemow.
Robie mini-forum bez rejestracji userow, a chcialbym by w takiej sytuacji tez byla mozliwosc oznaczenia postow. Chce to wykonac na cooki, ale jak jedno pasuje to drugie ucieka. Jesli nie znajde tutaj jakies podpowiedzi to pojde na kompromis. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 288 Pomógł: 12 Dołączył: 2.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to na cookie tak samo.
Tworzysz cookie i wartość zmieniasz po przeczytaniu tematu lub dodaniu posta. No i oczywiscie mozesz jeszcze dac ostatnia wizyte w oddzielnym cookie, dzieki czemu nie bedzie ci sie pierwsze cookie robic takie dlugie. tzn. mozesz sobie zrobic np. liste userow on-line, ktora trzyma 5 minut, po usunieciu z tabeli online update'ujesz cookie z ostatnia wizyta i zerujesz cookie z przeczytanymi tematami. Ten post edytował tommy4 12.05.2007, 14:12:01 |
|
|
![]()
|
|
Mysle, ze wspolnymi silami udalo nam sie dojsc do rozwiazania. Jak wszystko zaimplementuje i cos nie wyjdzie to sie odezwe, a tak dzieki za krotka burze mozgow.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 02:31 |