![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 399 Pomógł: 7 Dołączył: 11.06.2007 Skąd: Poznan Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Fatal error: Cannot redeclare hostingkategoria() (previously declared in /home/doklejka/GxrGvDuK/prepend.php:281) in /home/doklejka/GxrGvDuK/append.php on line 857
nawet takiej linii nie mam pojawia sie na dole strony nożna zobaczyć go na zsp3a.za.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 1 Dołączył: 29.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbujesz zadeklarować drugi raz funkcje o takiej samej nazwie, domyślam się ze problem leży w podwójnym includowaniu pliku z funkcjami, pozamieniaj include na include_once (ewentualnie require_once). Jeśli nie w tym problem to najlepiej pokaż pliki prepend.php i append.php
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 399 Pomógł: 7 Dołączył: 11.06.2007 Skąd: Poznan Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Sprubuje pozmieniać ale tych plików nie mam co mówisz
ani append.php ani prepend.php nie mam Pewnie to u mojego dostawcy hostingu bo mam na osemka.pl. Taki bezpłatny ale ogranicza możliwości PHP. Wysłałem im zapytanie. I zarazie pozbyłem sie błędów takim czymś
Ale to jest chyba kiepski pomysł (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 3 Dołączył: 27.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak bardzo kiepski, bo w trakcie tworzenia powinieneś mieć włączoną obsługe błędów, aby uniknąć kłopotów.
Gdzieś pliki z tymi funkcjami muszą być includowane, więc należałoby sie dowiedzieć gdzie... |
|
|
![]() ![]()
|
|
mam tak w jednym pliku mam definicje stałych a w drugim stopkę strony i zawartość strony i to wszystko includuje.
Mam tak co może być źle
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 1 Dołączył: 29.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego kodu nic nie wynika, sprawdź czy w plikach ktore includujesz nie jest dwa razy zadeklarowana funkcja hostingkategoria(), jesli jest to usun jedną deklaracje funkcji.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Ale ja nie mam takiej funkcji
to pewnie mój dostawca ma (dobrze gadam)(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 14:53 |