![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2005 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam, jeśli mam jakiś formularz w którym znajdują się pola tekstowe i pole checkbox to aby przekazać dane z tych pól gdzieś dalej za pomocą $_POST muszę użyć przycisku submit....
A jak przycisk submit zastąpić polem checkbox, tak aby po jego wybraniu dane z formularza zostały przesłane gdzieś dalej... [+] edit Dodaje tag, aby temat był zgodny z forum Przedszkole, ponieważ już padły odpowiedzi. Na przyszłość proszę pamiętać o tym, inaczej temat zostanie zamknięty. --- ~strife |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 2 Dołączył: 8.11.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdybyś natomiast chciał przesłać formularz do innego pliku niż domyślnie zdefiniowałeś w atrybucie action formularza, wówczas trzeba zastosować:
Ten post edytował kresh 1.05.2007, 23:09:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w polu onClick wystarczy tylko this.submit();
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2005 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
to na pewno jest to samo co zwykły przycisk submit (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) bo jak pętla robi mi powiedzmy 4 formularze i każdy z nich ma zmienną ID z różną zawartością, (widać że zawartość ID jest różna bo w każdym formularzu jest echo $id; ) to po naciśnięciu na checkbox POST-em, algo GET-em przekazuje mi dalej nie faktyczną zawartość zmiennej ID, ale to ID które było ostatnie, czyli w tym wypadku "4"...
virusek856 nie wystarczy... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:45 |