![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam mysqla 5 i php 5.
Stworzylem tabele dalem jej mediumblob dla zdjec. Po czym chce wyswietlac te zdjecia ktore zaladuje to wyswietla mi dwie strony krzaczków, nie widze zadnego zdjecia. Mam taki skrypcik do wyswietlania fotek:
Mam oczywiscie na poczatku:
ale wyrzuca mi taki blad: Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /admin/sehen.php:3) in /admin/sehen.php on line 6 Ten post edytował Cysiaczek 25.12.2007, 20:58:58
Powód edycji: dodalem tag (cysiaczek)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyrzuca Tobie błąd ponieważ masz już wysłane nagłówki. Umieść header() gdzieś na początku swojego skryptu tzn (pierwsza linijka po rozpoczęciu kodu):
Pamiętaj, że wylanie nagłówków musi być przed jakimkolwiek wygenerowaniem html (znacznikami html'owymi - najlepiej). BTW: możesz pokazać sehen.php ? lub 3 i 6 linijkę ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zrobilem tak jak mowisz... i poszlo, dzieki (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zawsze mozesz dac ob_start i wtedy dajesz header gdzie chcesz
|
|
|
![]()
|
|
Chyba za bardzo sie pochwalilem. Nie chodzi mi nadal. Był moment kiedy chodzilo, ale to wtedy kiedy usunalem caly kod html i wrzucilem sam kod php. Nie usunalem wtedy otwartej wczesniej strony w html tylko odswiezylem sam skrypt php i wtedy zobaczylem zdjecie.
Nie umiem sobie jakos z tym poradzic. Oto caly moj skrypt w pliku sehen.php:
I znowu wysiwtelaja sie bledy i krzaczki... to samo co wyzej... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mówiłem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) zrób tak:
Jeśli dajesz ob_start() to dajesz również przez znacznikami html'owymi, a skoro chcesz dać ob_start() na początek to musisz pamiętać aby na końcu umieścić ob_end_flush(). Ten post edytował sniezny_wilk 26.12.2007, 11:48:38 |
|
|
![]()
|
|
Zrobilem tak jak napisales. Ale ciagle sa krzaczki... nie wyswielta mi zdjecia.
|
|
|
![]()
|
|
Dobra, to może pora szukać błędu gdzie indziej. Ja zrobiłem tak, wciągnąłem obrazek do bazy tak
i wyrzucam to z bazy bez żadnego base64. Jeśli wyświetlasz obrazek nie dawaj znaczników html ! sam czysty PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ogolnie zapomnialo mi sie dodac ze na koncu powinno sie dac ob_end_flush lecz jednak nie jest to przymusowe dziala i bez lecz do poprawnego dzialania lepiej dodac
|
|
|
![]()
|
|
Może Ty chcesz wyświetlić ten obrazek w html'u ?
Wtedy robisz dwa skrypty jeden ten który ładuje obrazek z bazy np. obrazek.php i tam już bez znaczników html, czysty PHP, tylko z tym header. Potem jak chcesz wykorzystać ten obrazek piszesz sobie normalnie kod html'owy i wrzucasz obrazek w którym src podajesz jako ścieżkę do skryptu np. i będzie obrazek. |
|
|
![]()
|
|
Jest tak. Mam plik sehen.php i chce kiedy wlacze ten plik w przegladarce aby wyswietlilo mi sie zdjecie. A pokazuja mi sie krzaczki i wyskakuje mi blad z headerem... Juz nie wiem co jest grane...
Prosze o pomoc...
Ten post edytował ukaszq 26.12.2007, 18:58:37 |
|
|
![]()
|
|
Jeśli chcesz otwierać sam obraz to po co Tobie html ? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sciana.gif) Zdjęcie to zdjęcie, nie potrzebuje otoczki html'owej. Otwórz obojętnie jaki obraz w przeglądarce a zobaczysz, że nie da się zrobić podglądu źródła, lub źródła nie ma. Powiedz jaki efekt chcesz uzyskać - jeśli chcesz wyświetlić samo zdjęcie bez tekstu to nie dawaj znaczników html'owych, jeśli chcesz zdjęcie wstawić do html'a to zrób tak jak napisałem powyżej czyli
a potem w html
pliki sehen.php i ten html, muszą być w tym samym katalogu. Działa ? |
|
|
![]()
|
|
Mi jedyne pytanie jakie mi sie nasuwa to jest czy zdjecie to napewno jpg
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
obrazkami,header'em i funckja dotyczacych obrazkow malo znam ale wedlug mnie moze to zle chodzic jesli obrazek jest gif przeciez sa to inne typy,
To takjakby do zmiennej string'a dac int i tez program sie wysypie |
|
|
![]()
|
|
Jeśli chcesz otwierać sam obraz to po co Tobie html ? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sciana.gif) Zdjęcie to zdjęcie, nie potrzebuje otoczki html'owej. Otwórz obojętnie jaki obraz w przeglądarce a zobaczysz, że nie da się zrobić podglądu źródła, lub źródła nie ma. Powiedz jaki efekt chcesz uzyskać - jeśli chcesz wyświetlić samo zdjęcie bez tekstu to nie dawaj znaczników html'owych, jeśli chcesz zdjęcie wstawić do html'a to zrób tak jak napisałem powyżej czyli
a potem w html
pliki sehen.php i ten html, muszą być w tym samym katalogu. Działa ? Zadziało! Dziekuje Ci za pomoc. Choc wczesniej tak probowalem i nie chodzilo. Napewno robilem jakis blad. Ale jeszcze raz dzieki (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
obrazkami,header'em i funckja dotyczacych obrazkow malo znam ale wedlug mnie moze to zle chodzic jesli obrazek jest gif przeciez sa to inne typy, To takjakby do zmiennej string'a dac int i tez program sie wysypie Nie wiem jakie to ma minusy, że jest header JPG, ale zrób test, wciągnij obrazek GIF za pomocą file_get_contents(), a następnie wyświetl zawartość z headerem JPG. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 00:49 |