![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam problem z array_map skorzystalem z przykladu nr dwa z stripslashes i przepisalem funkcje wywalajaca slashe z podanej zmiennej, problem polega na tym ze nie dziala gdy funkcja jest czescia class'y w przykladzie ponizszym dostaje spowrotem taki sam string jaki wprowadzam
zakladam ze blednie wprowadzam nazwe/namiary na funkcje probowalem zamiast $this->subSlash rowniez: '$this->subSlash', 'subSlash', 'class_name::subSlash', class_name::subSlash i wyskoczyl mi taki blad: Warning: array_map() [function.array-map]: The first argument, ‘$this->subSlash’, should be either NULL or a valid callback in sysInfo.class.php on line 249 ale jak w/w funkcja nie jest w class'ie to ladnie smiga co robie zle? dzieki za pomoc p.s. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie ma ona dostać w pierwszym argumencie funkcji a nie zmiennej ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może tak: $this->subSlash() ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
sprawdzilem te metode, i w clasie Project wywoluje te funkcje w nastepujacy sposob sysInfo::subSlash($value) i teraz wyskoczyl mi komunikat Catchable fatal error: Object of class Project could not be converted to string in sysInfo.class.php on line 249 oczywiscie ze tak, "Może tak: $this->subSlash() ?" nie, bo wyskoczy blad ze funkcja $this->subSlash() potrzebuje argumentu ..... Ten post edytował piasekps 6.10.2009, 11:09:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
To sprawdź z 5 razy jak napisałem i CZYTAJ MANUAL
|
|
|
![]()
|
|
To sprawdź z 5 razy jak napisałem i CZYTAJ MANUAL ok dzieki, za szybko sie zabralem, za to i nie zauwazylem ze jest tam array tylko ze zamiast $this, musialem ustawic nazwe classy w ktorej znajduje sie funkcja subSlash, bo inaczej $this bylo brane z classy z ktorej wywoluje funkcje subSlash dzieki wookieb |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:59 |