![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ,
mam takie pytanie ,czy mozna i w jaki sposób , pobrać zmienną np. e-mail itp. które są w tej samej tabeli sql , do skryptu, po zalogowanym uzytkowniku? , załużmy że jestem zalogowany i teraz wypełniam formularz , wysyłam, i chciałbym aby dane z formularza automatycznie wstawiły sie razem z nazwą e-maila do bazy sql. o nazwie: np. 'back' W bazie 'user' mam: ,imię usera , oraz login hasło i jego e-mail. i jeszcze jedno , zauważyłem że większość z Was ma w swoich bazach pole ID , czy to pole jest obowiązkowe? , jeśli w bazie mam dane które są unikatowe dziękuję za pomoc pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wysyłasz formularz metodą POST zatem po kliku na submit:
1. odbierasz dane w skrypcie php poprzez tablicę globalną $_POST 2. zapisujesz je do bazy poprzez insert albo update to wszystko Natomiast co do pola w bazie ID to nie jest ono wymagane ale ułatwia znacząco życie, tzn. id jest unikatowe, autoinkrementowane, czyli baza sama dodaje kolejną wartość, dzięki temu polu łatwiej operować na danych w bazie, odwołujesz się poprzez id np. where id=11 Łukasz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kurcze nic z tego nie zrozumiałem ,
bo mysilałem że tak: w skrypcie wysyłającym dane do bazy , pobieram dane USERA do tablicy , i wyciagam tylko interesujące mnie dane , i razem umieszczam w bazie z danymi z formularza , tak? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:49 |