![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 12 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: WL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tutaj dwie zmienne $text odbiera dane z forularza a $cookie przyjmuje wartosc text wrazie wypadku gdyby jakiś błąd wystąpił aby nie musiał pisać wszystkiego od nowa
Tylko że przy pomyłce jeśli zrobił pare enterów dla przykładu: sdfsgdsfgdsfg dsfgsdfg dsfgdsf gsdf gds fg dsf gds fgsdfg Mam taki text zapomniał wpisać tytułu i juz za drugim razem to wygląda tak: sdfsgdsfgdsfg\r\ndsfgsdfg\r\ndsfgdsf\r\ngsdf\r\ngds\r\nfg\r\ndsf\r\ngds\r\nfgsdfg Probówałem ze str_replace lecz nawet nie ma na co zamienić nie mam pojęcia. Proszę o pomoc z góry dziękuje Ten post edytował szmerak 15.05.2011, 16:31:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
skasuj funkcje mysqli_real_escape_string
PS. znaki "\n", "\r" itp. to są znaki "niewidzialne" -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 12 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: WL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie! Już wszystko działa
![]() Wkońcu tyle się męczyłem jakieś kombinacje nie wiadomo co:P P.s teraz pytanie nie będzie to podatne na mysql injection? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Daj addslashes, htmlspecialchars i nie powinno
i zrób jeszcze str_replace na '%' Kod $text = str_replace('%', '', $text); $text = addslashes(htmlspecialchars($text)); mogłem zrobić jakąś literówkę ![]() -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:36 |