Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [php]Zliczanie klików w link użytkownika
cestis

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Nie wiem czy dobrze zatytułowany jest wątek, ale postaram się tutaj wyjaśnić o co mi chodzi.
No więc tworze taką jakby mini grę, która polega na klikaniu przez innych w link użytkownika. Kiedy ktoś kliknie w ten link, pojawia się imie użytkownika, który wysłał link oraz formularz do własnej rejestracji. Później generowałby się każdemu nowemu link. Szukałem w google i nic z tego (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) ... No więc kombinując dalej zrobiłem formularz:
  1. <form method="POST" action="new.php" name="nick">
  2. <div><li><label for="nick">Pseudonim: </label><ul><input type="text" class="text" id="nick" name="nick" ></div>
  3. <div><ul><input type="submit" value="weź udział w zabawie!" /></div>
  4. </form>

a w pliku "new.php":
  1. <?php
  2. if (!nick)
  3. {
  4. echo "Wpisz swój pseudonim!";
  5. }
  6.  
  7. $nick = ".$_POST['nick']" ";
  8.  
  9. echo "Dziękujemy za zapisanie się do zabawy! <br>
  10. Twój nick to <strong>".$nick"</strong>. Miłej zabawy!"
  11. ?>

lecz wywala mi syntax error, gdzie mam błąd?
No i oczywiście jak zrobić, żeby w tym pliku generowany był dla każdego link, a w pliku z formularzem zliczanie kliki w link użytkownika, który wysłał swój link. Chyba wiadomo o co chodzi, bo każdy chyba zetknął się z tego typu stroną...

edit:
problem formularza rozwiązany przez forumowiczów, dziękuję (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . teraz jak zrobić, żeby np. pierwszy użytkownik miał link id 1, drugi 2, itd.? reszta j/w.

Ten post edytował cestis 2.05.2010, 13:18:24
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:12