![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałbym zapytać jak zapisać zawartość tablicy do pliku, ale tak, aby każdy z jej elementów znajdował się w oddzielnym wierszu. Z góry dzięki za pomoc (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Dodaj do wartości znak końca lini., czyli "\n"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakładamy, że jest to 'standardowa' tablica jednowymiarowa (kolejne elementy nazwane cyframi od 0). Przed zapisem po prostu przerób ją na string funkcją implode:
Przy odczytywaniu (jeżeli chcesz to robić) użyj funkcji explode() dla uzyskania na powrót tablicy. Ten post edytował l0ud 27.02.2008, 13:59:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Okej, jeden skrypt gotowy.
A teraz, jak zapisać wynik działania takiego skryptu do pliku (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif)
Chodzi o zapisanie gotowej playlisty z wstawionymi reklamami (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował inomushis 27.02.2008, 14:33:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
pomysl troche: zamiast na ekran (echo) zapisuj tekst do zmiennej. a na koniec zapisz zmienna do pliku
i uzywaj wlasciwego bbcode |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś w tym stylu:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 35 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie prościej:
? Ps. Wiem że ma być jedna linia w jednym pliku ale jeżeli plik ten jest wykonywany tylko na potrzeby PHP to spokojnie to co powyżej powinno wystarczyć Ten post edytował arecki 27.02.2008, 21:49:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Ja mam podobny problem z zapisem tablicy do pliku tekstowego, tylko chodzi mi o zapisanie tablicy dwuwymiarowej. W poniższym kodzie załadowałem tablicę z pliku tekstowego, chciałem usunąć jeden wiersz z niej posługując się zmienną "kod" z formularza, zamieniłem tablicę na string posługując się funkcją explode no i chciałem zapisać ją znowu do tego samego pliku. Oto kod:
W przeglądarce to: Notice: Undefined offset: 3 in C:\xampp\htdocs\bazatowarow\przetworzusun.php on line 24 Towar usunięto! ale w pliku tekstowym nie usuwa wiersza, zawartość pozostaje ta sama. Dopiero zaczynam przygodę z PHP, więc bardzo możliwe, że robię jakiś bardzo prosty błąd. Z góry dzięki za jakiekolwiek uwagi. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Wyswietla ci tekst "Towar usunieto" bo ty go wyswietlasz bezwarunkowo, niezaleznie czy usunales czy nie.... Wyswietlaj go tylko wteedy, gdy usuniecie naprawde mialo miejsce....
Sprawdz, czy ci w ogole wszedl w tego IFa z unset. Sprawdz inne miejsca. Naprawde, od sprawdzenia pewnych rzeczy glowa nie boli. zrob sobie print_r($tablica); i zobacz co tam masz. A tam nie masz tablicy dwuwymiarowej, jak ci sie wydaje, wiec nie mozesz robic IF jakby tam byla tablica dwuwymiarowa. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 09:15 |