![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<?
$plik = fopen("ramka.txt", "r+"); $zaw = fread($plik, 99999); fclose($plik); ?> <BR><BR><BR> <center> <form method="POST" action="zapis1.php3"> <p style="text-indent: 0; word-spacing: 0; margin: 0"> <textarea rows='18' name='S1' cols='105' style='font-family: Courier New; font-size: 10pt; border-style: dashed; border-width: 1'><?php echo $zaw; ?></textarea><BR> <input type="submit" value="Zapisz" name="B1" > <input type="reset" value="Wymarz" name="B2" > <input type="text" name="T1" size="25" value="ramka.txt" > </form> </center> <?php $arr = file('ramka.txt'); $arr[2] = "$zapis"; $fp = fopen('ramka.txt', 'w'); fwrite($fp, join('', $arr)); fclose($fp); ?> Mam taki formularz. Moje pytanie brzmi co mam zrobić aby ten skrypt zapisywał po edytowaniu tekstu. Jestem całkiem zielony w tych sprawach więc proszę o jak najprostsze objaśnienie. Ten post edytował kwiateusz 5.02.2008, 23:52:44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I jesteś też zielony w zasadach. Dodaj bbcode php do postu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <?php
$zaw = file_get_contents('ramka.txt'); ?> <center> <form method="POST" action=""> <p style="text-indent: 0; word-spacing: 0; margin: 0"> <textarea rows='18' name='S1' cols='105' style='font-family: Courier New; font-size: 10pt; border-style: dashed; border-width: 1'><?php echo $zaw; ?></textarea><BR> <input type="submit" value="Zapisz" name="B1" > <input type="reset" value="Wymarz" name="B2" > <input type="text" name="T1" size="25" value="ramka.txt" > </form> </center> <?php if(!empty($_POST)){ file_put_contents($_POST['T1'],$_POST['S1']); } ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <?php $zaw = file_get_contents('ramka.txt'); ?> <center> <form method="POST" action=""> <p style="text-indent: 0; word-spacing: 0; margin: 0"> <textarea rows='18' name='S1' cols='105' style='font-family: Courier New; font-size: 10pt; border-style: dashed; border-width: 1'><?php echo $zaw; ?></textarea><BR> <input type="submit" value="Zapisz" name="B1" > <input type="reset" value="Wymarz" name="B2" > <input type="text" name="T1" size="25" value="ramka.txt" > </form> </center> <?php if(!empty($_POST)){ file_put_contents($_POST['T1'],$_POST['S1']); } ?> Mnie chodzi o to plik zapisu do tego formularza. A w tym skrypcie jest błąd Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /home/accounts_j/jaras/public_html/rapidlink/panel/form.php on line 1 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Najprościej mówiąc to jest formularz który powinien wysyłać dane do pliku ze skryptem ,który ma je zapisywać (co wiemy)i mnie właśnie chodzi o ten skrypt ,który ma to zapisywać bo właśnie nie wiem jak to napisać...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 2 Dołączył: 15.11.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fwrite()
-------------------- ![]() ![]() CPU | GPU | RAM | HDD | OS |
|
|
![]()
|
|
Właściwie nie dużo zrozumiałem z tej pomocy może dlatego ,że nie znam podstaw php ale jakoś sam rozwiązałem problem i mi cały formularz działa tak jak chciałem . Temat uważam za zamknięty.
Ten post edytował jaras72 5.02.2008, 21:42:21 |
|
|
![]()
|
|
Najprościej mówiąc to jest formularz który powinien wysyłać dane do pliku ze skryptem ,który ma je zapisywać (co wiemy)i mnie właśnie chodzi o ten skrypt ,który ma to zapisywać bo właśnie nie wiem jak to napisać... No przecież ci napisałem... :/
Całkiem podstawowe i gołe... sam musisz rozbudować o konrolę błędów i inne opcje... Skrypt który ci podałem wyżej też działa i robi dokładnie to co chcesz (albo przynajmniej to ca ja zrozumiałem) tylko jest w jednym pliku... odwołuje się sam do siebie... Ten post edytował nowotny 5.02.2008, 20:32:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:42 |