![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 31.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam menu z którego muszę wysłać zmienną POST do innego pliku php, nie może być wysyłanie GETem ponieważ wynik przetwarza AJAX(jQuery i nie odczytuje zmiennej GET ponieważ adres strony sie nie zmienia).
Zrobiłem tak, że zmienna jest wysyłana z formularza po kliknięciu submita. Plik z którego wysyłane jest post:
oraz plik arty.php:
Jaka jest inna możliwość wysłania zmiennej za pomocą metody POST? Submit działa ale nie na wszystkich przeglądarkach. Pozdrawiam, Arek. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co ma jQuery do gadania w tym przypadku? Nie wystarczy popraiwc $_POST na $_GET w skrypcie ktory generuje strone?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 4 Dołączył: 24.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj,
zapoznaj się z tym: http://docs.jquery.com/Ajax/jQuery.post Możesz spróbować utworzyć button i wrzucić funckję na onclick() Pozdrawiam! Ten post edytował akaz 8.12.2009, 02:13:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 31.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z $_GET nie dziala dlatego, że w chwili porównania: where `id` = '$_GET[id]' nie pobiera zmiennej z $_GET[id] z kliknietego linku (strony sa pobierane z bazy) ponieważ adres strony sie nie zmienia (w jquery mam return false;, zmiana na true powoduje ze strony nie wczytuja sie asynchronicznie) i wyświetla "null" w wyniku. Do zmiany statycznych stron mam cos takiego:
Zmiana z Submita na button, to tez raczej niezbyt dobre wyjscie i jeszcze dodawanie onclick na stronie, chyba nie powinno sie tak robic. Na stronie jQuery jest opisane jak po kliknieciu w button zmienic np. wyswietlanie diva..wiec jakbys mogl to napisz co mialo by byc przy buttonie w onclick i jak dodac jego obsluge w skrypcie ktory dodalem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 00:19 |